VirtualBox

Ticket #13491 (new defect)

Opened 5 years ago

Last modified 4 years ago

HostAudioNotResponding

Reported by: BugRep0rt3r Owned by:
Component: audio Version: VirtualBox 4.3.16
Keywords: HostAudioNotResponding Cc:
Guest type: Windows Host type: Windows

Description

The warning message appears at Vm's start/restore. Audio not transmitted from Guest to Host. Guest does not report any issue. I've never had such a problem before (since 4.1 at least). !!! Reverted back to 4.3.12 works OK again !!!.

Attachments

VirtualBox - Warning.png Download (26.6 KB) - added by BugRep0rt3r 4 years ago.
Warning screen print.
selectorwindow.log.1 Download (1.9 KB) - added by BugRep0rt3r 4 years ago.
Seems, there is nothing in the log.
VboxLogs.zip Download (167.0 KB) - added by BugRep0rt3r 4 years ago.
Logs for test sequence from 2014-11-30
VBox_logs_2015-03-24.zip Download (52.9 KB) - added by BugRep0rt3r 4 years ago.

Change History

Changed 4 years ago by BugRep0rt3r

Warning screen print.

Changed 4 years ago by BugRep0rt3r

Seems, there is nothing in the log.

comment:1 Changed 4 years ago by BugRep0rt3r

Version 4.3.20 - still the same.

comment:2 Changed 4 years ago by frank

Please attach the VBoxStartup.log file of such a VM session together with the VBox.log file.

Changed 4 years ago by BugRep0rt3r

Logs for test sequence from 2014-11-30

comment:3 Changed 4 years ago by BugRep0rt3r

I did another test. Find the logs in the attached "VboxLogs.zip". Here is the sequence:

  1. Install VirtualBox-4.3.21-97032-Win.exe

Result: No warning message. Sound works in guest. (I missed that set of logs)

  1. Host Reset
  2. Run VBox.

Result: No warning message. No sound in guest. Logs in "\01 VirtualBox-4.3.21-97032-Win"

  1. Uninstall VirtualBox-4.3.21-97032-Win.exe
  2. Install VirtualBox-4.3.20-96996-Win.exe
  3. Run VBox (without host restart).

Result: No warning message. Sound works in guest. Logs in: " \02 VirtualBox-4.3.20-96996-Win\001 Before restart"

  1. Host restart

Result: Warning message pops up. No sound in guest. Logs in: " \02 VirtualBox-4.3.20-96996-Win\002 After restart"

  1. Uninstall VirtualBox-4.3.20-96996-Win.exe
  2. Install VirtualBox-4.3.12-93733-Win.exe
  3. Host restart
  4. Run VBox.

Result: No warning message. Sound works in guest. Logs in: "\03 VirtualBox-4.3.12-93733-Win"

Last edited 4 years ago by BugRep0rt3r (previous) (diff)

Changed 4 years ago by BugRep0rt3r

comment:4 Changed 4 years ago by BugRep0rt3r

Hi. Having an update for it. While the repair procedure described in #9205 still works, the results are inconstant and the sound device breaks down from time to time. I applied the parameter +dev_audio.e.f.l2 and now I attach another two logs (in VBox_logs_2015-03-24.zip):

VBox[sound failure+dev_audio].log
VBox[sound fixed by installation repair+dev_audio].log

The first log comes from the broken audio state, the second is done after the 'fix' procedure.
The test done was to run Skype, enter 'audio settings' and test audio devices.
It's worth mentioning, the guest OS - when in the broken state - really struggles trying to get to the audio device. For instance, it hangs for few seconds after choosing an audio operation in Skype. Also it seems, the host audio gets messed by this.
I'm currently on VirtualBox-4.3.26-98988-Win.exe

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use