VirtualBox

Ticket #9885 (new defect)

Opened 2 years ago

Last modified 2 years ago

VBox grabs all USB devices when a USB flash drive is attached

Reported by: le_jawa Owned by:
Priority: major Component: USB
Version: VirtualBox 4.1.6 Keywords: usb,flash,keyboard,mouse
Cc: Guest type: Linux
Host type: Windows

Description

When I plug in a USB device, or if I start VBox after adding it and select the device from the Devices menu, VBox grabs all USB devices, including my keyboard and mouse set. Fortunately, I'm using VBox on a laptop, so I can still use its built-in keyboard and mouse in the host system. With that mouse I can uncheck my keyboard and mouse set from the devices menu and get back to normal.

Also, while VBox has control of my USB keyboard and mouse, I do not see a mouse pointer, but I can see various items highlighting as I mouse over them.

Attached are screen shots of the devices menu with all devices checked, then my keyboard and mouse set unchecked, as well as all VBox logs from the last two days.

This may be the same problem reported in Ticket 4595, but I'm not sure.

Attachments

USB ext grabbed all devices.png Download (60.8 KB) - added by le_jawa 2 years ago.
Shows that the USB extension grabbed all USB devices.
Logs.zip Download (208.6 KB) - added by le_jawa 2 years ago.
All files in a zip archive.

Change History

Changed 2 years ago by le_jawa

Shows that the USB extension grabbed all USB devices.

Changed 2 years ago by le_jawa

All files in a zip archive.

comment:1 Changed 2 years ago by Perryg

It looks like you have filters set for all USB devices in your settings file.

comment:2 Changed 2 years ago by matthew.sugars

I have the same issue as above, however as I am using a desktop (Dell Optiplex 780), when I insert a USB stick, I loose the ability to use my mouse and keyboard until I do a hard roboot.

This has been a problem since 4.1.4 and exists in all versions including 4.1.8

My filter is set to auto connect any USB devices (there are many brands of USB sticks used on the virtuals and is not feasible to add each one manually) and up until 4.1.4 would only try to connect the new device inserted, not all devices.

Can this be looked into?

comment:3 Changed 2 years ago by matthew.sugars

My mistake, I have experienced the same issue with earlier versions too. I am currently using 4.0.8 with no issues.

I have also found out that the problem only occurs when the add hardware wizard comes up for the usb device. Once the device is installed, the issue does not occur

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use