VirtualBox

Ticket #8118 (new defect)

Opened 3 years ago

Last modified 11 months ago

Dock and menubar disappear when using full screen on an external monitor

Reported by: comascape Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 4.1.4 Keywords: external,monitor,full,screen,dock,menubar,osx
Cc: Guest type: Windows
Host type: Mac OS X

Description

This issue was around slightly when v.3 first released but it was fixed before v.4. Now it has resurfaced.

Whenever I have the VM selected my main laptop screen would glitch and the menubar and dock would disappear. This would be ideal if I was using the main screen but really sucks if I am using the external monitor. This issue happened in a previous release but it had been fixed.

Change History

comment:1 Changed 3 years ago by Robert_L

I experienced similar behaviour here with Virtualbox 4.0.2 on OS X 10.6.6 64bit host. I am using 2 external screens. On the left one are the dock, the menubar, the "Virtualbox Manager", and more windows. The right screen is used for the guest, exclusively.

As long as the guest on the right screen is in fullscreen mode and has focus, the dock and menubar on the left screen both disappear. I have to click somewhere onto the left screen to make the dock and the menubar visible, until I click again to the guest and the dock and menubar will hide again.

Another odd behaviour: When I click the minimize button sitting in the bottom menubar of the fullscreen guest, sometimes there is no reaction. But sometimes the fullscreen guest does actually move to the dock, and cannot be restored again from the dock.

comment:2 Changed 3 years ago by cannotread

Same behaviour here with 4.0.2. Menuback and dock disappear on main monitor, of vm has focus and is in fullscreen on second monitor.

comment:3 Changed 3 years ago by cololivi

Same behavior with 4.0.4. If you use the VM in full screen on secondady monitor like I do, I suggest to continue use 3.2.12 untill this problem will be fixed. The problem was first fixed in the relase 1.6.2 (see ticket #1762  http://www.virtualbox.org/ticket/1762) and came back again with release 4.x; maybe the resolution used in ticket #1762 can be useful to fix it again.

comment:4 Changed 3 years ago by bsolar

Same behaviour with 4.0.8.

comment:5 Changed 3 years ago by cololivi

Same behavior with 4.0.10. Oracle, please fix it!

comment:6 Changed 3 years ago by bsolar

Same behaviour with 4.0.12. This bug is 6 months old.

comment:7 Changed 3 years ago by bsolar

Same behaviour with 4.1.4. This bug is flagged as major and is now 9 months old, without anyone assigned to it.

comment:8 follow-up: ↓ 9 Changed 3 years ago by frank

  • Version changed from VirtualBox 4.0.0 to VirtualBox 4.1.4

Right, where is your patch to fix this issue? Are you aware of all the other bug reports?

comment:9 in reply to: ↑ 8 Changed 2 years ago by bsolar

Replying to frank:

Right, where is your patch to fix this issue? Are you aware of all the other bug reports?

I'm not a virtualbox developer, I'm a user. Why are you expecting a patch from me? Why you expect me to be aware of the other bug reports? Even if the project is open source, that's not responsibility of a user, it's responsibility of the developers. I obviously am in no position to "demand" a fix or anything else, but if this bug is not considered major priority I suggest changing the status accordingly.

In any case, same beaviour with 4.1.6

comment:10 Changed 2 years ago by comascape

Same behavior with 4.1.14. I don't know how to change the Version in the ticket. Can someone update it? If it's something that can be easily done, can someone send me info on how to do it? Thanks!

comment:11 Changed 11 months ago by sethgecko

Same behavior with 4.2.12. Very frustrating. Running in Seamless mode until this is fixed, which is much slower.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use