VirtualBox

Opened 17 years ago

Closed 9 years ago

#799 closed defect (fixed)

Shared Folders / Vista Guest / Linux Host -> fixed in 1.6.2

Reported by: Stefan Becker Owned by:
Component: other Version: VirtualBox 1.5.2
Keywords: Shared Folders Cc:
Guest type: other Host type: other

Description (last modified by Frank Mehnert)

I have noticed a Regression with Shared Folders in Vista Guests.

Host 1: Suse 10.3 64 Bit / VB OSE of 19.10.07, NAT Adapter Host 2: Suse 10.3 32 Bit / VB 1.52, Bridge

Guest: Vista Business, Driver AMD PC Net from Additions, Guest Additions in Version 1.5.2.

Shared Folders doesnt appear in Network Explorer.

"net use x: \vboxsvr\tmp" for Share "/tmp" gives the output;

"Systemerror 67. Networkname not found" (Translated from German).

A Samba Share, Printer via IPP, Scanner via SaneTawin and Internet in IE in same Guest are working without Problems.

In Version 1.4.0 same thing with Shared Folders was working. The Regression is since Version 1.5.0.

Do you need more informations?

Change History (13)

comment:1 by Stefan Becker, 17 years ago

Answer myself:

See Ticket #649, Post from 19.10.07:

Its a problem with Admin rights, Vista ACL.

You have to start a cmd-shell through the context menu / start as admin. Then "net use" command works, but with next reboot the connection isnt working again.

comment:2 by Stefan Becker, 17 years ago

Correction: With "net use" as admin you cannot access folders as users.

But then you can delete the folder as admin and create i new as user.

Something stupid.

comment:3 by Stefan Becker, 17 years ago

After disabling UAC through msconfig shared folders work.

comment:4 by Calvin Mitchell, 16 years ago

have same problem:

Bug Report

Platform (Laptop): Dell Inspiron E1505 (Model MM061) Platform BIOS: A13 Processor: Intel Core 2 Duo T5600 Ethernet Controller Broadcom BCM4401-B0 with wireless Video Adapter: ATI Mobility Radeon X1300 Video BIOS: BK-ATI VER009.012.001.009.020855 Video Memory: 64MB Video Driver(xorg-driver-fglrx): Version 8.44.3 (X.org 7.2.0) Distro: Kubuntu Gutsy Gibbon (7.10) Linux Kernel: 2.6.22-14-generic xserver-xorg: 7.2-5ubuntu13 xserver-xorg-core: 1.3.0.0.dsfg-12ubuntu8 Kubuntu-Desktop: 1.59 KDE: 4.0.0 VirtualBox: 1.5.4-27034-Ubuntu_gutsy VirtualBox Guest: Windows Vista

comment:5 by Sander van Leeuwen, 16 years ago

Summary: Shared Folders / Vista Guest / Linux HostShared Folders / Vista Guest / Linux Host -> fixed in 1.6.2

comment:6 by Sander van Leeuwen, 16 years ago

Resolution: fixed
Status: newclosed

comment:7 by Stefan Becker, 16 years ago

Checked under Vista 32 / SP1.

Is working well now.

comment:8 by Mike Benson, 14 years ago

Resolution: fixed
Status: closedreopened

I am having this problem with a Windows 7 guest on a Linux host with just upgraded Virtualbox 3.2.12. I am currently running the guest with UAC disabled to get it to work.

It all worked fine on 3.2.10. So the regression crept back in after that.

comment:9 by Frank Mehnert, 11 years ago

Description: modified (diff)
Resolution: fixed
Status: reopenedclosed

Please reopen if still relevant with VBox 4.2.6.

comment:10 by cscj01, 9 years ago

Resolution: fixed
Status: closedreopened

I am using Ubuntu 14.04 x64 and VirtualBox 4.3.34. My Vista SP2 Guest does not see the shared folder set up in Settings for the Guest.

The command "net use z: \vboxsvr\media\Data" returns "System error 67 has occurred. The network name cannot be found."

If I use "net use z:
vboxsvr\media\Data", I get "System error 53 has occurred. The network path was not found."

comment:11 by cscj01, 9 years ago

The double back slashes did not display in front of vboxsvr in the second command.

comment:12 by cscj01, 9 years ago

I have found the issue, and it is not a problem in VirtualBox. Somehow, the wrong version of Guest Additions was installed. This should be closed.

comment:13 by Frank Mehnert, 9 years ago

Resolution: fixed
Status: reopenedclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.

© 2023 Oracle
ContactPrivacy policyTerms of Use