VirtualBox

Ticket #5369 (closed defect: fixed)

Opened 4 years ago

Last modified 4 years ago

(mac 10.6.1 host) VirtualBox 3.0.10 fails to boot linux guest iso

Reported by: dreamcat4 Owned by:
Priority: critical Component: other
Version: VirtualBox 3.0.10 Keywords:
Cc: dreamcat4@… Guest type: Linux
Host type: Mac OS X

Description

Hi,

The officially released version of ubuntu karmic server (i386 32-bit):  http://ftp.uni-kl.de/pub/linux/ubuntu.iso/karmic/ubuntu-9.10-server-i386.iso

Checksum:  http://ftp.uni-kl.de/pub/linux/ubuntu.iso/karmic/ubuntu-9.10-server-i386.metalink

Fails to boot into a brand new VM, platform: 10.6.1 Snow Leopard, with VirtualBox 3.0.10. No other configurations were tested.

The Appropriate "Linux" and "Ubuntu" dropdown were choice, and "Linux"/"other", and "other"/"other" were tried. Various setting, changing Memory size, PAE on/off, etc. All to no avail. Just a black screen and nothing happens after mounting the ISO, and boot.

The iso file is being mounted / read and the md5 checksums were found to be correct (no iso download error). VirtualBox shows the correct boot order for CD, HD, so it usually will work. Hopefully someone else can provide further data points with similar hardware / os to narrow down the issue.

Attachments

karmic-2009-11-01-20-46-49.log Download (49.8 KB) - added by dreamcat4 4 years ago.
VBox.log
Mac System Profile.zip Download (192.6 KB) - added by dreamcat4 4 years ago.
Hardware Profile from System Profiler (TXT)

Change History

Changed 4 years ago by dreamcat4

VBox.log

Changed 4 years ago by dreamcat4

Hardware Profile from System Profiler (TXT)

comment:1 Changed 4 years ago by dreamcat4

A previous karmic ISO didn't work either... So it's beggining to look more like a 3.0.10 problem here. The same (older) karmic iso was previously used with no issue on 3.0.X earlier VirtualBox releases. These ISO boot perfectly in VMWare Fusion 3.0.

comment:2 Changed 4 years ago by sandervl73

The log is from 3.0.8.

comment:3 Changed 4 years ago by dreamcat4

Hi, I apologise for the confusion so to clear that up; I had recently downloaded again the VirtualBox but had not actually check that the version was in fact the latest. After downloading again VirtualBox today from the official link and thankfully it worked! 3.0.10 and can report no such issue anymore. Please close / invalidate.

comment:4 Changed 4 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed
Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use