VirtualBox

Ticket #4761 (closed defect: fixed)

Opened 10 years ago

Last modified 9 years ago

Win XP Guest does not recognize connected virtual network cable

Reported by: user2304 Owned by:
Component: other Version: VirtualBox 3.0.4
Keywords: Cc:
Guest type: Windows Host type: other

Description

Hi,

using VBox 3.0.4 with Win XP Guest and Intel Pro/1000 T-Serveradapter with NAT:

There's no reaction of the guest system if i connect the virtual network cable via the checkbox, even disconnecting an connecting again - the guest doesn't recognize.

Regards, user 2304

Attachments

nat_no_cable_connected.jpg Download (31.2 KB) - added by user2304 10 years ago.
Screenshot with output of ipconfig /all in guest
VBox.log Download (60.7 KB) - added by user2304 10 years ago.
Log of Session with "cable disconnected" but internet access available in virtual machine

Change History

Changed 10 years ago by user2304

Screenshot with output of ipconfig /all in guest

comment:1 Changed 10 years ago by user2304

Addendum:

If i restart the guest Windows XP, it connect's to the internet, although the virtual network cable is disconnected. Strange.

comment:2 Changed 10 years ago by frank

  • Guest type changed from other to Windows

Which host is that?

comment:3 Changed 10 years ago by user2304

Sorry, i submitted ticket before changing some infos:

Guest: Windows XP Home SP 3 Host: openSUSE 11.1 64bit

Regards, user2304

comment:4 Changed 10 years ago by user2304

Addendum 2:

Changed networkadapter to PCnet-FAST III (NAT) - now works as expected. The state of the virtual network cable (connected, disconnected) is recognized properly.

So maybe just a problem with the Intel-adapter.

For me, issue solved.

comment:5 Changed 10 years ago by frank

Are you 100% sure that you are using VBox 3.0.4? With E1000, this works here as well and we fixed such a problem for E1000 some releases ago.

comment:6 Changed 10 years ago by user2304

Totally sure (took a look some seconds ago to get "highest sureness").
Updated from 3.0.2 where the issue appeared too.

comment:7 Changed 10 years ago by sandervl73

It would be useful if you attached the VBox.log of such a session.

Changed 10 years ago by user2304

Log of Session with "cable disconnected" but internet access available in virtual machine

comment:8 Changed 10 years ago by frank

We just fixed a bug where the cable was disconnected but the guest was still able to send/receive. But this doesn't sound like this fixed your original problem.

comment:9 Changed 9 years ago by Technologov

Please retry with 3.2.0, as this release had some network changes.

-Technologov

comment:10 Changed 9 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

No response, closing.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use