VirtualBox

Ticket #2832 (closed defect: fixed)

Opened 5 years ago

Last modified 4 years ago

BAD_POOL_HEADER BSOD, XP guest Vista x64 host => Fixed in SVN

Reported by: AmourDeZombi Owned by:
Priority: blocker Component: other
Version: VirtualBox 2.1.0 Keywords: BSOD vista x64 xp
Cc: Guest type: Windows
Host type: Windows

Description

Since installing 2.10 I've been getting intermittent BSODs on my Vista x64 host machine. The BSODs have happened 2-3 times during shutdown of my guest, about two times during startup of the guest, and maybe once during normal operation.

At first I thought it was a conflict with a previous Virtualbox install so I uninstalled everything Vbox and reinstalled. It seemed fine, and ran for 2 days straight, but then BSOD'd during shutdown of the guest, again.

I'm fairly certain every time it has happened it has said BAD_POOL_HEADER.

Attached are two minidumps and my most recent vbox.log. Minidump Mini122008-01.dmp Download is from a BSOD during shutdown. Minidump Mini122008-02.dmp Download is from a BSOD during startup. The windows debugger blaims VBoxNetFlt.sys and NTFS.sys respectively.

Let me know if I can be of any more help.

Attachments

Mini122008-01.dmp Download (290.0 KB) - added by AmourDeZombi 5 years ago.
Minidump 1
Mini122008-02.dmp Download (290.0 KB) - added by AmourDeZombi 5 years ago.
Minidump 2
VBox.log Download (41.5 KB) - added by AmourDeZombi 5 years ago.
Vbox.log
Mini122208-02.dmp Download (273.2 KB) - added by gaga11 5 years ago.
host: vista business x64, guest win xp prof
xp home.zip Download (142.7 KB) - added by dewittdale 5 years ago.
dmp from bsod

Change History

Changed 5 years ago by AmourDeZombi

Minidump 1

Changed 5 years ago by AmourDeZombi

Minidump 2

Changed 5 years ago by AmourDeZombi

Vbox.log

comment:1 Changed 5 years ago by sandervl73

  • Priority changed from major to blocker

Thanks for the report. We've seen similar complaints from other people and are working on a fix. Use NAT for the moment.

Changed 5 years ago by gaga11

host: vista business x64, guest win xp prof

comment:2 Changed 5 years ago by gaga11

exactly the same problem here:

host vista business x64 guest win xp prof

i have also attached my minidump file

comment:3 Changed 5 years ago by dewittdale

Same, only xp home 3GB ddr2 pentium dual: ubuntu guest (640MB) and opensolaris guest (896MB). Install virtualbox completely clean and pedantical using old vdi stripped of snapshots and unregistered. Making sure xp reboots with only the original nic after first install, having forgot to rid bridge (killed that and system died immediately: flatline) -- and another install from scratch.

May have something to do with streaming audio on ubuntu (opensolaris doesn't have audio) prior to shutdown. Never had any problems with tap adapters but this new configuration isn't right. It's OK for the time being after a number of test shutdowns for both VMs at same general moment in time. Maybe the problem stems from the bridge network adapter not deleting gracefully (during the time frame after streaming audio was killed).

Using the prior PCnet-FAST III with the default PRO/100 VE Network Connection that requires no selection on my part and obviously works as expected. Using NAT is no option for me.

Changed 5 years ago by dewittdale

dmp from bsod

comment:4 Changed 5 years ago by dewittdale

Recreated the streaming media use and eventually the system generated another dmp. Reverted to 2.0.6 out of sanity.

comment:5 Changed 5 years ago by frank

  • Summary changed from BAD_POOL_HEADER BSOD, XP guest Vista x64 host to BAD_POOL_HEADER BSOD, XP guest Vista x64 host => Fixed in SVN

comment:6 Changed 5 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed
Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use