VirtualBox

Ticket #1103 (new defect)

Opened 6 years ago

Last modified 4 years ago

USB problems with some devices in 1.5.4

Reported by: kriko Owned by:
Priority: major Component: USB
Version: VirtualBox 1.5.4 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description

Seems like some USB devices doesn't work properly with VBox 1.5.4, tried on 2 different systems (opensuse 10.3 and Ubuntu Gutsy) with different hardware. Particullary I have problems with this device (meanwhile USB camera still works under 1.5.4):

Bus 002 Device 007: ID 076b:3021 OmniKey AG CardMan 3121

It is working under native XP installation and under VBox 1.5.2 with XP as guest, so it is 1.5.4 problem. In 1.5.4 with windows guest it is still recognized (when not using EHCI), but all status lights goes off (that shouldn't happen) and Device manager shows an error:

The device cannot start (error code 10)

See also this:

 http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?p=13783&sid=245892c3d9526d67d1730c28212cd51e#13783

Attached logs from VBox 1.5.4 and 1.5.2.

Attachments

VBox_1.5.4_WinXP_No_EHCI.log Download (30.4 KB) - added by kriko 6 years ago.
1.5.4 log, card reader not working
VBox_1.5.2_WinXP.log Download (29.7 KB) - added by kriko 6 years ago.
1.5.2 log, card reader working
VBox_1.5.4_WinXP_With_EHCI.log Download (34.6 KB) - added by kriko 6 years ago.
1.5.4 log, card reader not working, EHCI enabled

Change History

Changed 6 years ago by kriko

1.5.4 log, card reader not working

Changed 6 years ago by kriko

1.5.2 log, card reader working

comment:1 follow-up: ↓ 2 Changed 6 years ago by sandervl73

So the obvious question is: does the device work when enabling ECHI?

comment:2 in reply to: ↑ 1 Changed 6 years ago by kriko

Replying to sandervl73:

So the obvious question is: does the device work when enabling ECHI?

No. It is shown, but listed as unknown device and I cannot install drivers for it.

Changed 6 years ago by kriko

1.5.4 log, card reader not working, EHCI enabled

comment:3 Changed 6 years ago by kriko

With EHCI enabled I get this error in windows guest:

One of the usb devices attached has malfunctioned, and windows doesn't recognise it.

VBox log with EHCI enabled:

 http://www.virtualbox.org/attachment/ticket/1103/VBox_1.5.4_WinXP_With_EHCI.log

comment:4 Changed 6 years ago by juano

I've got exactly the same issue with the same "Warning" but with an iPod Photo. I didn't try to downgrade to 1.5.2 release.

comment:5 Changed 6 years ago by kriko

Still same with VBox 1.5.6. Sticking with 1.5.2.
Btw, if you need more info, please tell me so.

comment:6 Changed 6 years ago by Yuri_br

Same problem here. It detects the iPod, but the device cannot be started (error 10). I'm running Windows XP Professional Version 2002 SP2 under openSuSE 10.3 host. The device is an iPod Nano (Vendor 05AC, Product 120A). =/

comment:7 Changed 6 years ago by frank

  • Component changed from other to USB

comment:8 Changed 6 years ago by ajonat

Hi! I can confirm this. I'm using ubuntu hardy with virtualbox 1.6.6-35336_Ubuntu_hardy (from ppa). The ipod is detected by the windows xp guest, but it fails to load and gives the error "The device cannot start (error 10)" while installing the mass storage driver.

comment:9 Changed 6 years ago by ajonat

This is fixed in 2.0.2 Please see  http://www.virtualbox.org/ticket/2283#preview

Alex.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use