VirtualBox

Ticket #9402 (reopened defect)

Opened 3 years ago

Last modified 3 years ago

USB support broken in 4.1.0

Reported by: USBProb Owned by:
Priority: critical Component: USB
Version: VirtualBox 4.1.0 Keywords: USB broken empty filter reboot host
Cc: Guest type: Linux
Host type: Windows

Description

Tried to get my Ralink Wireless-Card in VBox 4.1.0. Therefore I created before the start of the VM a filter for that device. Then I try to get it into the VM. VBox always says device is busy and even shows that device when it is unpluged. Pluggin and unpluggin the device while the VM is running has no effect. If I create an empty filter and then plug the device while the VM is running whole USB of the Host is broken. I can't use my mouse anymore. I connected via RDP to the HOST and shutdown all VirtualBox processes. Then I pluged and unplugged my mouse --> no success. I had to reboot the whole VM. I now reverted to VBox 4.0.8 and everything works fine regarding USB. (Forgot to mention that I always installed the proper extension Pack for USB support).

I see this as a critical bug because Host has to be rebooted after occurence.

Technical Data: Host Win 7 64 Bit 8 GB RAM Core i5 2500K, HardwareVirtualization support enabled

Change History

comment:1 Changed 3 years ago by misha

Unfortunately we are unable to reproduce the problem here. I can give you a link to the instrumented build that contains verbose logging for USB subsytem so you can collect the log and post it back to me for analysis so we can detect the problem.
If you are willing to test it, please drop me a mail at mikhail dot sennikovsky at oracle dot com I'll then post you a link to the test build with instructions on how to collect the log.

comment:2 Changed 3 years ago by misha

FYI: I've mailed you a new test build that should fix the problems found based on your logs. Please give it a try and let me know how it works for you.

comment:3 follow-up: ↓ 4 Changed 3 years ago by frank

VBox 4.1.2 contains USB fixes, please test if your problems persist.

comment:4 in reply to: ↑ 3 Changed 3 years ago by USBProb

Replying to frank:

VBox 4.1.2 contains USB fixes, please test if your problems persist.

Problem is fixed with 4.1.2 and also fixed with the test build provided by misha.

Thanks for your support.

comment:5 Changed 3 years ago by misha

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Thanks for the feedback, closing..

comment:6 follow-up: ↓ 7 Changed 3 years ago by USBProb

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted

Problem reoccured. An empty filter captured my mouse when I plugged an USB device. Version was 4.1.2 With the build misha provided everything works fine. So it is not really solved in 4.1.2.

I reopened it that you know that the changes misha made are included in the next release. You can then close it.

comment:7 in reply to: ↑ 6 Changed 3 years ago by misha

Replying to USBProb:

Problem reoccured. An empty filter captured my mouse when I plugged an USB device.

What exactly the problem with the 4.1.2 is? An empty filter should capture all devices on your host. Isn't that the case?

comment:8 follow-up: ↓ 9 Changed 3 years ago by ddn

i see problem reoccured in my case too. with test build 4.1.1 it's working normally but in 4.1.2 = problem appeared again, sad :(

comment:9 in reply to: ↑ 8 Changed 3 years ago by USBProb

Replying to ddn:

i see problem reoccured in my case too. with test build 4.1.1 it's working normally but in 4.1.2 = problem appeared again, sad :(

An empty filter should only filter the devices that are plugged while the machine is running. Devices that were plugged bevor, should not be captured. With the testbuild it works correctly.

comment:10 Changed 3 years ago by USBProb

Sorry, something is gone wrong, wanted quote and reply to misha. Editing is also not possible, sadly.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use