VirtualBox

Changes between Initial Version and Version 1 of Ticket #9376, comment 6


Ignore:
Timestamp:
03/31/12 23:22:42 (2 years ago)
Author:
kamalx
Comment:

Legend:

Unmodified
Added
Removed
Modified
  • Ticket #9376, comment 6

    initial v1  
    11I observe exactly the same issue as ddan (comment:5) with a 500G Western Digital external hard drive on Mac OS X 10.7.3. 
    2 VBox version 4.1.10 r76795 running Ubuntu 11.10 as guest. 
     2VBox version 4.1.10 r76795 running Ubuntu 11.10 as guest.  
    33 
    44It worked for me before the last VBox update happened couple of days ago, however it was flaky; i couldn't say for sure it would mount each time.  
    55 
    6 After the last update, the HDD is invariably taken by the host OS. Once I unmount from the host, the VM devices menu goes blank, so does each and every settings (or other) dialog, with only OK and Cancel buttons showing up. Also, the Cancel button at this point does not do anything, OK closes the blank dialogs that used to have settings screens in them earlier. Whenever this happens, the VM shows the guest OS as running even after it apparently shuts down cleanly; and if the VBox window is closed (it never changes the running status regardless of how long i wait for it after shutdown), it shows the guest OS status as Aborted instead of Powered off.  
     6EDIT: Along with the last Vbox update, I also got an automated vbox extensions update, so I think I'm on the latest released versions of both at the time of this writing. 
    77 
    8 Trying to mount the external hard drive at some point immediately after plugging it in showed me an error with this info: 
     8After the last update, the HDD is invariably taken by the host OS. Once I unmount from the host, the VM devices menu goes blank, so does each and every settings (or other) dialog, with only OK and Cancel buttons showing up. Also, the Cancel button at this point does not do anything, OK closes the blank dialogs that used to have settings screens in them earlier. Whenever this happens, the VM shows the guest OS as running even after it apparently shuts down cleanly; and if the VBox window is closed (it never changes the running status regardless of how long i wait for it after shutdown), it shows the guest OS status as Aborted instead of Powered off. On starting from the aborted state and doing a clean shutdown again without trying to mount the drive changes the status back to Powered Off as expected. Everything else I use is working great inside the guest - including internet access - for which i didn't have to do anything, it just worked and I don't know what works behind the scenes for that. I haven't tried using the DVD ROM yet. Other USB devices do not mount under the VM either.  
     9 
     10EDIT: I can't say for sure the problem of dialogs going blank after an attempt to mount the external HDD happened only after the last update, I started playing with it more only after this update, so it might as well have been earlier as well. Just that, it worked for me once before the update when I tried. And now, it just doesn't. I have tried mounting it, unplugged and replugged the HDD countless number of times with the same results.  
     11 
     12 
     13TO summarize:  
     14 
     15* Trying to mount the external hard drive at some point immediately after plugging it in showed me an error with this info: 
     16 
     17Failed to attach the USB device Unknown device to the virtual machine . 
    918Callee RC: NS_ERROR_CALL_FAILED (0x800706BE) 
    1019 
    11 Just about at that point, it gets mounted on the host (Mac OS X 10.7.3) 
     20* Just about at that point, it gets mounted on the host (Mac OS X 10.7.3). After unmount from host, the Devices menu reads> "No USB devices connected" even when the HDD is still connected to the port (untouched at all).  
    1221 
    13 Please let me know if I can provide some more information that might help.  
     22* Just noticed that along with losing all the dialogs (gone blank and all), there is no version information shown in the About dialog either, it just shows the name and r0 written there. Link to screenshot for this one: <http://imgur.com/a/X4aM3#0> and <http://imgur.com/a/X4aM3#1> 
     23 
     24Please let me know if I can provide some more information that might help.  Screenshots may be? 

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use