VirtualBox

Ticket #8024 (closed defect: fixed)

Opened 3 years ago

Last modified 3 years ago

virtualbox doesn't found files for restore snapshots => Fixed in SVN

Reported by: remibemol Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 4.0.0 Keywords:
Cc: Guest type: Windows
Host type: Linux

Description

Hello everybody

I used about 30 times the fonction of snapshot and restored it and it's worked very well.

but on one virtual machine it's not working anymore when it's still working on other machines without problem (I didn't tryed to make new snapshots)

well I have a message like that when I try to restore :

Failed to restore the snapshot office installé non-activé of the virtual machine windows XP français 2.

Could not copy the state file
'/home/paz/.VirtualBox/Machines/windows XP français 2/ots/{6ea91f87-7450-4094-8f24-1c282b19a556}.sav'
to '/home/paz/.VirtualBox/Machines/windows XP français 2/ots/{62178c3c-48ef-4c03-a4b1-e4d28f9656d4}.sav' (VERR_FILE_NOT_FOUND).

If I locate the file, for instace with "locate" and if I place it at the requested file it's working. I used to do it with every snapshot that I had. I used to place it in the folder "hots" it's like it's it loosed a leter. From shots to hots. Now it's loosed a leter more, from hots to ots...

weird bug, isn't.

I wanted to erase everything and comeback to virtualbox 3.2.*

but I though it's was better for the comunity to make a bug report because I didn't find any bug report who was related to my problem.

Thanks for reading me, I hope it's could be usefull for improve virtualbox.

Attachments

snapshot.png Download (197.1 KB) - added by remibemol 3 years ago.
screenshot of the bug
list.png Download (15.2 KB) - added by remibemol 3 years ago.
see the evolutions on the machine folder, you can see folder loosing letters
windows XP français 2.xml Download (105.0 KB) - added by remibemol 3 years ago.
xml file

Change History

Changed 3 years ago by remibemol

screenshot of the bug

Changed 3 years ago by remibemol

see the evolutions on the machine folder, you can see folder loosing letters

comment:1 Changed 3 years ago by remibemol

see the attachments you can see the evolution in the folder of the snapshots folder who loosed letters several times there is now only 3 left '''

I think it's a funny bug...

I forgot to wish you the best for 2011 !

Changed 3 years ago by remibemol

xml file

comment:2 Changed 3 years ago by remibemol

perhaps it's come from the fact that I use a french letter "ç" It's probably coded in two bytes in UTF-8 perhaps the bug come from that

what do you think about that ?

comment:3 Changed 3 years ago by frank

  • Summary changed from virtualbox doesn't found files for restore snapshots to virtualbox doesn't found files for restore snapshots => Fixed in SVN

Thanks for the report and for the analysis! The next maintenance release will contain the fix.

To make your VM bootable again you must

  1. Terminate the GUI and all VMs
  2. Make sure that no VBoxSVC daemon is running
  3. Edit all machine files (.vbox) manually and search for words like 'apshots' or 'pshots' (Snapshots with one or more leading letter). Change all occurrences to 'Snapshots'.
  4. Do the same for the snapshots folder of each VM (rename the directory name)
  5. Start the GUI

comment:4 Changed 3 years ago by remibemol

hello

thank for your answser

When will be the next maintenance release? did I need to copile it myself for have the bug corrected?

Do you find the bug because of my report? did it was because of the special charater?

Rémi

comment:5 Changed 3 years ago by remibemol

hello

thank for your answser

When will be the next maintenance release? did I need to copile it myself for have the bug corrected?

Do you find the bug because of my report? did it was because of the special charater?

Rémi

comment:6 Changed 3 years ago by frank

The next maintenance release will be released soon. When the release is out, either use the precompiled binaries or compile VirtualBox yourself. And yes, as I wrote, we found the bug. Yes, it was because UTF8 characters weren't correctly handled at one place.

comment:7 Changed 3 years ago by umoeller

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed
Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use