VirtualBox

Ticket #6935 (new defect)

Opened 4 years ago

Last modified 4 years ago

3.2.2 & 3.2.4 - Forces Gigabit nic into 100 Mbps mode

Reported by: SirG Owned by:
Priority: major Component: network
Version: VirtualBox 3.2.4 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: Windows

Description

After installing 3.2.2 (and 3.2.4) my Gigabit nic only connects at 100 Mbps even when VirtualBox is not running.

Broadcom NetXtreme 57xx Gigabit Controller Windows XP SP3 (Host)

Change History

comment:1 Changed 4 years ago by mhanor

I'm also using a gigabit LAN connection and I've never encountered such a problem
maybe you should check your NIC's drivers, your network cables and your local switch

comment:2 Changed 4 years ago by SirG

I would love to say that's the case, however, the problem started as I was installing VirtualBox 3.2.2. The network install portion of the program disabled the connection (as it always does) but when VirtualBox reconnected to the network I am now only able to connect at 100Mbps.

I have disabled/renabled, repaired the connection, deleted the driver in device manager, and downloaded the "correct" drivers from the manufacturer, but these steps have not fixed the problem.

Other Ideas: One other option I thought of was to uninstall VirtualBox 3.2.2|4 and install a previous version. However, since I am currently in need of the guest OS for a project I can't do that just yet.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use