VirtualBox

Ticket #6267 (closed defect: invalid)

Opened 4 years ago

Last modified 4 years ago

Solaris 10 10/09 Installer hangs on VirtualBox 3.1.4

Reported by: roxyland Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 3.1.4 Keywords: Solaris 10 09 installer hang
Cc: Guest type: Solaris
Host type: Solaris

Description

Running 3.1.4 on OpenSolaris snv_130 ( Same result on Mac OS X )

Using an ISO DVD image ( which works fine on baremetal ) to boot into the guest installer ( Solaris 10 -10/09 ). It just hangs after the Solaris installer screen fills a line with dots. I have tried downloading a fresh DVD image. I have also tried the same on a Mac OSX host ( 3.1.4 ) with the same result to rule out any possible issues with the OpenSolaris host itself.

Attachments

VBox.log Download (37.2 KB) - added by roxyland 4 years ago.
VBox.log

Change History

Changed 4 years ago by roxyland

VBox.log

comment:1 Changed 4 years ago by ramshankar

Is this the only VM you're running? Could you try disabling PAE?

comment:2 Changed 4 years ago by roxyland

Found the problem. Solaris panics if IO APIC is disabled. Have been able to boot off DVD with it enabled.

comment:3 Changed 4 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

So you turned off the IO-APIC after creating the VM? Chosing the 64 bits Solaris guest type during VM creation automatically turns on the IO-APIC.

comment:4 Changed 4 years ago by sandervl73

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted

comment:5 Changed 4 years ago by sandervl73

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to invalid

comment:6 Changed 4 years ago by roxyland

Yes I turned it off after vm creation mainly to see if it improved performance.

comment:7 Changed 4 years ago by sandervl73

Bad idea. :) 64 bits guests need an IO-APIC.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use