VirtualBox

Ticket #5801 (closed defect: obsolete)

Opened 4 years ago

Last modified 5 months ago

Lag / poor app response when VirtualBox is install on Win7 64bit

Reported by: klondike151 Owned by:
Priority: minor Component: host support
Version: VirtualBox 3.1.2 Keywords: lag, response
Cc: Guest type: Windows
Host type: Windows

Description (last modified by frank) (diff)

A full 1 second delay on opening programs from the desktop of host machine when VirtualBox is installed, whether it's in use or not, even after fresh reboot. Problem disappeared instantly after uninstall. It was enough of an annoyance and productivity loss to stop using it (although I extremely enjoyed the ease-of-use).

Windows 7 Ultimate 64bit on AMD Phenom II Radeon 4800 series

Change History

comment:1 Changed 4 years ago by sandervl73

Never seen that. Try installing without the USB and/or host network features.

comment:2 Changed 4 years ago by klondike151

k gimme a few days

comment:3 Changed 4 years ago by klondike151

I installed it without USB and host network features as asked. Problem does not exist now but Virtualbox is unusable to me without these features. Motherboard is DFI Lanparty DK 790FXB-M3H5. Device Manager in Win764bit shows NIC as "Generic Marvell Yukon 88E8056 based Ethernet Controller" and USB subsystem is all standard Windows device drivers. I hope this helps your diagnosis.

comment:4 Changed 5 months ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to obsolete
  • Description modified (diff)
Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use