VirtualBox

Ticket #468 (closed defect: invalid)

Opened 7 years ago

Last modified 6 years ago

Linux Ubuntu With Windows XP Guest : Wacom Intuos 3 And VirtualBox 1.4 Not Working

Reported by: KelSolaar Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 1.4.0 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description

Hi Smile I can't make my Wacom Tablet running with pressure in VB, here Is the error message :

Failed to create a proxy device for the USB device. (Error : VERR_READ_ERROR).

Code de résultat: 0x80004005 etc...

Attachments

captureok4.jpg Download (39.1 KB) - added by KelSolaar 7 years ago.

Change History

Changed 7 years ago by KelSolaar

comment:1 Changed 7 years ago by herbie76

Hello,

I have exactly the same problem.

In a Windows XP Guest with Ubuntu Feisty Fawn.

It's not about a Wacom Intuos 3 but a Bluetooth USB dongle.

When I plug the dongle, it freezes the whole screen, nothing can be done, except moving the mouse but no more click (it's an USB mouse).

I have to remove the dongle and every is OK again except that this message appears : Failed to create a proxy device for the USB device. (Error : VERR_READ_ERROR)...

This happens since I made the following changes on my ubuntu box :

SUBSYSTEM=="usb_device", MODE="0666" in /etc/udev/rules.d/40-permissions.rules

and

"none /proc/bus/usb usbfs devgid=<NoGroupefstab>,devmode=666 0 0" in /etc/fstab

Before that, I got a problem of persmission on usbfs.

What informations can we give so that it's more helpfull ?

VirtualBox is a very good software, I hope to get this bug fixes so that I can syncrhonise my phone on my Ubuntu Box :)

comment:2 Changed 7 years ago by onero

Hi, I have the exact same problem as the original poster. Ubuntu host, Windows XP guest, and Wacom Intuos 3 tablet. I can use our USB printer and other USB devices, but when I try to attach the tablet I get the same error as the original poster.

I already installed the Wacom drivers in my Windows XP guest, and I would love if I could get to use them. Thanks!

comment:3 Changed 7 years ago by tiagovm

Hi, I have got the same problem. But with Virtual Box 1.5.0

I am using Kubuntu 7.04 as HOST, Windows XP SP2 as GUEST and a ArkMicroChips USB-UART Controller (USB to Serial).

When I plug ths USB Device I get:

Failed to create a proxy device for the USB device. (Error: VERR_READ_ERROR).

Resulting Code: 0x80004005
Component: Console
Interface: IConsole {1dea5c4b-0753-4193-b909-22330f64ec45}

My USB Device details:

Vendor ID: 6547
Product ID: 0232
Rev.: 0001
State: Reserved

My dmesg output when I plug the USB-UART:

[    0.000000] Linux version 2.6.20-16-generic (root@terranova) (gcc version 4.1.2 (Ubuntu 4.1.2-0ubuntu4)) #2 SMP Sun Sep 23 19:50:39 UTC 2007 (Ubuntu 2.6.20-16.32-generic)

(...)

[ 5794.630101] usb 1-2: new full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[ 5794.834437] usb 1-2: configuration #1 chosen from 1 choice
[ 5795.941437] usbcore: registered new interface driver usbserial
[ 5795.945336] drivers/usb/serial/usb-serial.c: USB Serial support registered for generic
[ 5795.950957] usbcore: registered new interface driver usbserial_generic
[ 5795.950969] drivers/usb/serial/usb-serial.c: USB Serial Driver core
[ 5796.094804] drivers/usb/serial/usb-serial.c: USB Serial support registered for ark3116
[ 5796.095744] ark3116 1-2:1.0: ark3116 converter detected
[ 5796.174022] usb 1-2: ark3116 converter now attached to ttyUSB0
[ 5796.174225] usbcore: registered new interface driver ark3116
[ 5797.045996] ark3116 ttyUSB0: ark3116 converter now disconnected from ttyUSB0
[ 5797.049328] ark3116 1-2:1.0: device disconnected
[ 5797.262253] usb 1-2: reset full speed USB device using ohci_hcd and address 3
[ 5797.488607] ark3116 1-2:1.0: ark3116 converter detected
[ 5797.565803] usb 1-2: ark3116 converter now attached to ttyUSB0

This USB Device works fine with native Windows XP SP2.

comment:4 Changed 6 years ago by rylleman

Add me to the ones having the same problem. And I would really, really much like a fix for this.

Wacom Intous3. VirtualBox 1.5.2 on Ubuntu 7.10, the box running winXP.

comment:5 Changed 6 years ago by jonkristian

Well, AFAIK, this is because the wacom module gets loaded in linux first, and thus the guest cannot access it, try rmmod'ing the wacom module and see.

comment:6 Changed 6 years ago by nadameu

I solved this problem by removing kino, that had created a rule for udev which stopped virtualbox from working correctly. Computer needs restart after removing kino to reload udev rules.

comment:7 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to invalid
Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use