VirtualBox

Ticket #2118 (closed defect: fixed)

Opened 10 years ago

Last modified 10 years ago

OpenSolaris guest hangs at boot if VT-x enabled in 2.0.0

Reported by: pablomh Owned by:
Priority: major Component: VMM
Version: VirtualBox 2.0.0 Keywords: VT-x, 64 bit, opensolaris
Cc: Guest type: Solaris
Host type: Windows

Description

Hi:

In a dual Intel Xeon E5410 machine (64 bit, VT-x capable), running Windows XP Professional x64 Edition, if I try to boot OpenSolaris 2008.05 snv_96 with the VT-x option active (only way I know to boot it in 64 bits), the boot hangs and can't continue. If I boot with the rest of options (ACPI, IO APIC, PAE/NX), it boots ok.

Attachments

VBox.log Download (32.0 KB) - added by pablomh 10 years ago.
VBox.log.1 Download (146.6 KB) - added by pablomh 10 years ago.
VBox.2.log Download (138.4 KB) - added by damidalla 10 years ago.
Log from an openSolaris 2008.05 guest on an Ubuntu 8.04 amd64 host

Change History

Changed 10 years ago by pablomh

Changed 10 years ago by pablomh

comment:1 Changed 10 years ago by pablomh

Please, discard VBox.log added, as it's imcomplete and from a running boot (without VT-x).

comment:2 Changed 10 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to invalid

Without the IO-APIC it won't work. ACPI might be required as well. See the manual 1.6.

comment:3 Changed 10 years ago by pablomh

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution invalid deleted

When I said "doesn't boot with the VT-x option active", I mean to say "doesnt' boot with ACPI, IO APIC, PAE/NX AND VT-x". Sorry for the bad wording :(

Changed 10 years ago by damidalla

Log from an openSolaris 2008.05 guest on an Ubuntu 8.04 amd64 host

comment:4 Changed 10 years ago by damidalla

Same here on a Linux host using openSolaris 2008.05. Host: Ubuntu 8.04 amd64 (Linux 2.6.24-21-generic kernel) Guest: openSolaris 2008.05 64bit Does not work with nor without IO-APIC, but it does work without VT-x (32bit)

comment:5 Changed 10 years ago by sandervl73

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to fixed

Try again with 2.0.4 and attach a new log please. Reopen if necessary.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use