VirtualBox

Opened 19 months ago

Last modified 18 months ago

#21135 new defect

Windows 11 guest hangs at startup on Linux host

Reported by: vagaus Owned by:
Component: other Version: VirtualBox 7.0.0
Keywords: Cc:
Guest type: Windows Host type: Linux

Description

  • Windows 11 Guest
  • VM was created with Virtual Box 6.38 (I think) set up registry to bypass TPM checks.

Updated Virtual Box to 7.0.

When starting guest OS, I can see Windows progress animation for a while and then it just freezes

Attachments (2)

VBox.log (346.2 KB ) - added by vagaus 19 months ago.
VB log
Screenshot from 2022-10-12 13-56-56.png (109.1 KB ) - added by vagaus 19 months ago.
Screenshot

Download all attachments as: .zip

Change History (6)

by vagaus, 19 months ago

Attachment: VBox.log added

VB log

by vagaus, 19 months ago

Screenshot

comment:1 by boxer01, 19 months ago

It probably not freezes, but just can't display anything. This is because the video driver from GA v6 isn't compatible with VBox v7.

I already described this issue and probably solution in the beta forum. Key feature: Windows safe mode.

Last edited 18 months ago by boxer01 (previous) (diff)

in reply to:  1 comment:2 by vagaus, 18 months ago

Replying to boxer01:

It probably not freezes, but just can't display anything. This is because the video driver from GA v6 isn't compatible with VBox v7 and vice verse.

I already described this issue and probably solution in the beta forum.

thanks, you are right; now I am able to boot into safe mode but when I try to install GA v7 Windows blue screens in VBoxMouse

In the log I can see:

00:00:34.707685 VMMDev: Guest Log: VBoxMouse::DriverEntry: DriverEntry:
00:00:34.725041 VMMDev: Guest Log: VBoxSF: g_fHostFeatures=0x8000000f g_fSfFeatures=0x1 g_uSfLastFunction=29
00:00:36.939502 NAT: Link up
00:00:36.952392 NAT: resolv.conf: ignoring "options edns0 trust-ad"
00:00:36.952854 NAT: resolv.conf: nameserver 10.1.42.1
00:00:36.952866 NAT: Adding domain name .
00:00:36.952867 NAT: DNS#0: 10.1.42.1
00:00:36.952870 NAT: DHCP offered IP address 10.0.2.15
00:00:36.954253 NAT: IPv6 not supported
00:01:27.864403 VMMDev: Guest Log: VBOXNP: DLL loaded.
00:02:21.382302 VMMDev: Guest Log: VBOXNP: DLL loaded.
00:02:30.226358 VMMDev: Guest Log: VBOXNP: DLL unloaded.
00:02:54.027816 GIM: HyperV: Guest indicates a fatal condition! P0=0xd1 P1=0x0 P2=0x2 P3=0x1 P4=0xfffff8088c13265c
00:02:54.027919 GIMHv: BugCheck d1 {0, 2, 1, fffff8088c13265c}
00:02:54.027919 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL
00:02:54.027919 P1: 0000000000000000 - memory referenced
00:02:54.027920 P2: 0000000000000002 - IRQL
00:02:54.027920 P3: 0000000000000001 - write

Looks like a *null pointer deference* ?

I'll try to find a way to install only the other drivers and skip the mouse one

comment:3 by boxer01, 18 months ago

You can easily install them manually. The drivers are all in the program folder of the GA after installation. Otherwise, you have to unpack the installation EXE with 7-zip, for example, and find the drivers there.

comment:4 by vagaus, 18 months ago

I ended up uninstalling the previous GA version and then 7.0 installation went through.

But now I am observing the same issue describe in the linked forum above (https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=15&t=106990)

Note: See TracTickets for help on using tickets.

© 2023 Oracle
ContactPrivacy policyTerms of Use