VirtualBox

Ticket #20183 (closed defect: worksforme)

Opened 18 months ago

Last modified 16 months ago

Arch machine with ZFS does not boot with GA 6.1.18

Reported by: richards989 Owned by:
Component: guest additions Version: VirtualBox 6.1.18
Keywords: Arch ZFS Cc:
Guest type: Linux Host type: Linux

Description

Ubuntu 16.04 host. VBox 6.1.19

I have four Arch virtual machines, two with Ext4 and two with ZFS. All work fine with GA 6.1.16. The ZFS machines will not boot with GA's 6.1.18.

I have one Ununtu 21.04 V machine running ZFS and it works fine. The problem only exists with Arch machines

I installed VBox 6.1.19. Same problem. ZFS machines work fine when I go back to GA 6.1.16

I have tried GA 6.1.19 (142299), and GA 6.1.19(142514). No change.

I attach log files of an Arch machine running GA 6.1.16, and of the same machine running DA 6.1.19 (142514).

Attachments

VBox.log Download (98.5 KB) - added by richards989 18 months ago.
VBox.log.1 Download (169.7 KB) - added by richards989 18 months ago.
screenshot_kernel_panic.png Download (16.5 KB) - added by richards989 18 months ago.
VBox.log_kernel_panic Download (85.2 KB) - added by richards989 18 months ago.

Change History

Changed 18 months ago by richards989

Changed 18 months ago by richards989

comment:1 Changed 18 months ago by richards989

I loaded he most recent 6.1.19 build (142777) and the most recent GA (142772). Same result. Kernel panic, will not boot.

comment:2 follow-up: ↓ 3 Changed 18 months ago by aeichner

Can you post the output of the kernel panic?

Changed 18 months ago by richards989

Changed 18 months ago by richards989

comment:3 in reply to: ↑ 2 Changed 18 months ago by richards989

Replying to aeichner:

Can you post the output of the kernel panic?

I attached a log file of the machine with GA 6.1.19 and a screenshot of the tty.

comment:4 Changed 18 months ago by richards989

I tried GA 6.1.19 (242912). Same thing.

comment:5 Changed 17 months ago by richards989

I loaded GA 6.1.19 (242946) and one of my Arch ZFS machines booted up successfully, twice. It would appear to be fixed.

comment:6 Changed 16 months ago by paulson

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to worksforme

Appears to be resolved as per submitter. Closing for now. Feel free to re-open if the issue reoccurs.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use