VirtualBox

Ticket #1780 (closed defect: invalid)

Opened 6 years ago

Last modified 6 years ago

VT-x support always "disabled" in Host-n, OpenSolaris guest

Reported by: ktk Owned by:
Priority: minor Component: other
Version: VirtualBox 1.6.2 Keywords: VT-x disabled gui
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description

After enabling VT-x support in the BIOS my OS/2 guest works fine, when I type host-n in the GUI I do see that VT-x is enabled in both the "Detail" and "Runtime" tab.

OpenSolaris didn't work without VT-x either so I enabled it in the settings of the VM, when I type host-n it tells me that VT-x is disabled in both tabs. However, unlike without VT-x support the OpenSolaris guest is working fine now so I am pretty sure it did enable it. Interestingly I don't see any hints about VT-x in the logs either, see attachment.

I'm running VirtualBox on Ubuntu Host (hardy), VirtualBox version 1.6.2 and OpenSolaris 2008.05

Attachments

VBox.log Download (29.8 KB) - added by ktk 6 years ago.
Logfile for OpenSolaris guest

Change History

Changed 6 years ago by ktk

Logfile for OpenSolaris guest

comment:1 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to invalid

I suspect you didn't enable it properly in the settings dialog. Remember that it's a three state button. (off, use global setting, on)

comment:2 Changed 6 years ago by sandervl73

The log shows that you are not using VT-x.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use