VirtualBox

Ticket #1755 (closed defect: fixed)

Opened 6 years ago

Last modified 5 years ago

Solaris VM does not select the wifi device for Adapter 0

Reported by: Jerry.Waldorf Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 1.6.2 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description

When I created the Ubuntu VM it automatically selected my PCnet-FAST III (Am79C973) Adapter Type which allowed networking to work immediately. When I created an OpenSolaris VM it selected the Wired Device which was not connected and when OpenSolaris booted up there was no network connectivity. I shutdown OpenSolaris and manually set the Adapter 0 to be PCnet-FAST III (Am79C973) and restarted. At that point networking works well.

When creating an OpenSolaris machine the wifi network driver should be selected just as is done with Ubuntu so that the installation experience is as good for OpenSolaris as it is for Ubuntu. Making the first 15 minutes a pleasure like it is for Ubuntu.

Change History

comment:1 Changed 5 years ago by frank

Which host are you talking about?

comment:2 Changed 5 years ago by frank

And please attach a VBox.log file of the VM session when there is no network connectivity.

comment:3 Changed 5 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

The original reporter replied that he no longer observed this problem. Closing.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use