VirtualBox

Ticket #14516 (closed defect: fixed)

Opened 2 years ago

Last modified 2 years ago

Framebuffer mismatch: vga 320x400, drv 640x400!!!

Reported by: litwr Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 5.0.2 Keywords: cga, graphics
Cc: Guest type: other
Host type: Linux

Description

The summary contains a message from the log-file. The error occurs with 320x200 color mode. I use this mode with the bootloader for the educational project. So after MOV AX,4 INT 10H all goes very wrong. :-( I am using Virtualbox 5.0.2, the previous version 4.xx worked right. The host is Debian 8.1 Linux. The log is attached.

Attachments

VBox.log Download (146.2 KB) - added by litwr 2 years ago.
log-file for the ticket
boottest.img.bz2 Download (2.5 KB) - added by litwr 2 years ago.
it works with Dosbox, Virtualbox 4 or real iron, but it crashed Virtualbox 5.0.2 :-( You don't need to debug this, try any code with the 4th video mode.

Change History

Changed 2 years ago by litwr

log-file for the ticket

comment:1 Changed 2 years ago by sunlover

Please attach a bootable disk image with the bootloader, so we can reproduce this. Thanks.

Changed 2 years ago by litwr

it works with Dosbox, Virtualbox 4 or real iron, but it crashed Virtualbox 5.0.2 :-( You don't need to debug this, try any code with the 4th video mode.

comment:2 Changed 2 years ago by sunlover

Thanks for reporting this and for the image. A test build with the fix will be available on Monday.

comment:3 follow-up: ↓ 4 Changed 2 years ago by frank

Bug fixed in r57585. Here is a test build.

comment:4 in reply to: ↑ 3 Changed 2 years ago by litwr

Replying to frank:

Bug fixed in r57585. Here is a test build.

Thank you very much. It is tested and it works fine.

comment:5 Changed 2 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Fix is part of VBox 5.0.4.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use