VirtualBox

Ticket #14370 (closed defect: fixed)

Opened 2 years ago

Last modified 2 years ago

Windows 10 host can't run any - VM VERR_SUPDRV_TSC_DELTA_MEASUREMENT_FAILED guru

Reported by: nberlijn Owned by:
Priority: critical Component: other
Version: VirtualBox 5.0.0 Keywords: Windows 10
Cc: Guest type: Linux
Host type: Windows

Description (last modified by ramshankar) (diff)

After successful installing Windows 10 Pro and installing VirtualBox, it seems VirtualBox doesn't want to run any Virtual Machine.

When I try to start an existing or newly created Virtual Machine it gives the following error:

http://i57.tinypic.com/29dbmkp.png

Sometimes my whole machine crashes and I have to reboot. I guess VirtualBox 5.0.0 doesn't work on Windows 10.But I really need to use my Virtual Machines.

Attachments

VBox.log Download (172.9 KB) - added by nberlijn 2 years ago.
Log file of the critical error.
VBox.2.log Download (82.7 KB) - added by nberlijn 2 years ago.
Test VM that works (but sound doesn't work) using VirtualBox-5.0.1-101922

Change History

Changed 2 years ago by nberlijn

Log file of the critical error.

comment:1 Changed 2 years ago by nberlijn

I tried also VirtualBox 5.0.x revision 101883 and VirtualBox 4.3.30 without any success. When I start a VM, Windows 10 is lagging and followed by the Guru Meditation error.

Last edited 2 years ago by nberlijn (previous) (diff)

comment:2 Changed 2 years ago by PanzerTeo

I have the same problem but my whole pc freezes when i try to start the vm the second time, have a look here #14370

comment:3 Changed 2 years ago by nberlijn

I also tried VirtualBox 5.0.x revision 101908 without any success.

comment:4 Changed 2 years ago by nberlijn

After using https://www.virtualbox.org/download/testcase/VirtualBox-5.0.1-101922-Win.exe it seems the VM's work again.

Only now the VM's has no sound. But if I'm right is that already a known issue?

Changed 2 years ago by nberlijn

Test VM that works (but sound doesn't work) using VirtualBox-5.0.1-101922

comment:5 Changed 2 years ago by ramshankar

  • Description modified (diff)
  • Summary changed from Windows 10 host can't run any VM to Windows 10 host can't run any - VM VERR_SUPDRV_TSC_DELTA_MEASUREMENT_FAILED guru

comment:6 follow-up: ↓ 7 Changed 2 years ago by reynoldsa14

This issue appears to be highly intermittent. I have had various success running VMs on Windows 10, but as of today they have all stopped launching, though just an hour ago they were working. Tried with Ubuntu 64 virtual machine. I tried reducing the CPUs to 1, and all other settings that I could simplify, but it didn't seem to make a difference.

comment:7 in reply to: ↑ 6 Changed 2 years ago by ramshankar

Replying to reynoldsa14:

This issue appears to be highly intermittent. I have had various success running VMs on Windows 10, but as of today they have all stopped launching, though just an hour ago they were working. Tried with Ubuntu 64 virtual machine. I tried reducing the CPUs to 1, and all other settings that I could simplify, but it didn't seem to make a difference.

Please provide VBox.log for your problem.

comment:8 Changed 2 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Fix is part of 5.0.2. reynoldsa14, if you still have this problem with 5.0.2 please reopen and provide a VBox.log file for a 5.0.2 session.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use