VirtualBox

Ticket #14 (closed defect: fixed)

Opened 7 years ago

Last modified 7 years ago

Guest OS doesn't boot.

Reported by: agbr Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 1.3.2 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description

My distro is opensuse 10.1 ( kernel 2.6.16 ). I couldn't run successfully any OS in VBox. VBox always shows a black screen with a cursor and gets 100% of CPU. Unfortunately I can't provide more useful information for this ticket.

Attachments

VBox.log Download (54.0 KB) - added by agbr 7 years ago.
VBox.2.log Download (38.9 KB) - added by agbr 7 years ago.
cd

Change History

comment:1 Changed 7 years ago by achimha

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Fixed in 1.3.4.

comment:2 Changed 7 years ago by agbr

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted

However, I've used current svn-trunk (1.3.99) and there is the same issue.

comment:3 Changed 7 years ago by klaus

Can you provide more information? There should be a log file in ~/.VirtualBox/Machines/VMNAME/Logs/VBox.log. Without more information it's impossible to tell what's wrong and keeping this bug report open without having any information is useless.

Changed 7 years ago by agbr

comment:4 Changed 7 years ago by klaus

Are you sure your ISO is OK (the size matches the size of my Knoppix 5.0.1 CD ISO)?

Your log confirms the "nothing happens" part. The logo is shown, then the guest switches back to text mode. Then it resets the secondary IDE controller (normal part of BIOS POST). And that was it. The next line should be Knoppix switching to graphics mode to display its boot screen. But of course that can only happen if the BIOS has booted from a working CD image.

Changed 7 years ago by agbr

cd

comment:5 Changed 7 years ago by agbr

Yes, i sure. I've tried to boot the VM from real cd. I've attached the log.

comment:6 Changed 7 years ago by agbr

Maybe it will help.

cat /proc/cpuinfo

{{{processor : 0 vendor_id : GenuineIntel cpu family : 6 model : 14 model name : Genuine Intel(R) CPU T1350 @ 1.86GHz stepping : 8 cpu MHz : 1862.000 cache size : 2048 KB fdiv_bug : no hlt_bug : no f00f_bug : no coma_bug : no fpu : yes fpu_exception : yes cpuid level : 10 wp : yes flags : fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss tm pbe nx constant_tsc pni monitor est tm2 xtpr bogomips : 3731.37}}}

comment:7 Changed 7 years ago by Majandi

I'm having the same problem in Ubuntu Feisty trying to start WinXP

comment:8 Changed 7 years ago by sandervl73

Try again with 1.4.0 please.

comment:9 Changed 7 years ago by sandervl73

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to fixed
Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use