VirtualBox

Ticket #1213 (closed defect: fixed)

Opened 6 years ago

Last modified 6 years ago

Ubuntu 7.10 Networking with Bridge

Reported by: sweep Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 1.5.6 Keywords: ubuntu
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description

The bridge does not work in 1.5.6 and Ubuntu. I've done like described in the newest manual and on ubuntuusers.de.

Nothing of this will work. I think there is a general problem with 1.5.6 and Ubuntu.

Change History

comment:1 Changed 6 years ago by frank

Maybe a problem slippend into the scripts, either into VBoxAddIF or into /etc/init.d/vboxnet. Please could you post the output of

brctl show

comment:2 Changed 6 years ago by sweep

Output:

bridge name     bridge id               STP enabled     interfaces
br0             8000.001a922c2127       no              eth0

comment:3 Changed 6 years ago by frank

Thanks. Seems like the interface is not attached to the bridge. Please could you try to attach the interface manually:

brctl addif br0 <tap interface name>

comment:4 Changed 6 years ago by sweep

I have restarted and now from scratch:

brctl show

bridge name     bridge id               STP enabled     interfaces
br0             8000.001a922c2127       no              eth0

The script i use to set the bridge up does attach the bridge:

#!/bin/sh
sudo brctl addbr br0
sudo ifconfig eth0 0.0.0.0
sudo brctl addif br0 eth0

sudo dhclient br0

sudo chmod 0660 /dev/net/tun
sudo chgrp vboxusers /dev/net/tun

sudo tunctl -t tap0 -u <user name>

comment:5 Changed 6 years ago by frank

This is a problem in the driver, I was able to reproduce this now. Most likely we have to hot-update our packages. Please stay tuned.

comment:6 Changed 6 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Fixed, please update your package from our websites. Thanks again for the report.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use