VirtualBox

Ticket #9895 (new defect)

Opened 2 years ago

Last modified 2 years ago

vboxnet0 and multicast problem

Reported by: OxOOCOFFEE Owned by:
Priority: major Component: network
Version: VirtualBox 4.1.6 Keywords: multicast vboxnet0
Cc: Guest type: Windows
Host type: Mac OS X

Description

I am running VBox 4.1.6 on MacOS 10.7.2. I have Windows 7 x32 setup as guest. My guest has two networks configured: NAT and vboxnet0 (host only). While I am developing my software I am trying to run couple services on host binding to vboxnet0 communicating multicast. The problem is I listen in guest on host only interface while other service is sending multicast in host everything works fine. But if I try to send and receive all on host on vboxnet0 it does not work.

Attachments

out.pcap Download (95 bytes) - added by OxOOCOFFEE 2 years ago.
windump mcast file captured in Windows

Change History

Changed 2 years ago by OxOOCOFFEE

windump mcast file captured in Windows

comment:1 Changed 2 years ago by OxOOCOFFEE

Just installed 4.1.8 and still same problem. I have (windump -s 0 -w out.pcap port 9900) and trying to send multicast packet and listen to it on 10.146.77.20 (vboxnet0) I do not receive it in my program. But windump can trap this packet attached as out.pcap

comment:2 Changed 2 years ago by OxOOCOFFEE

Looks like it is working. It turned out to be my code. After fixing my code I tried on 4.1.6 and it was not working. So problem was was on both sides but now it is working. I did not see anything in release notes related to this problem being fixed. Please close it now

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use