VirtualBox

Ticket #9272 (closed defect: duplicate)

Opened 3 years ago

Last modified 3 years ago

USB device doesn't seen by virtual Box

Reported by: ddn Owned by:
Priority: blocker Component: other
Version: VirtualBox 4.1.0 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: Windows

Description

in recent version (4.1) usb seems to be broken again :(

inseted eToken USB device, start VBox GUI, doesn't see device in list.

exit VBox GUI, restarted installer and ask for repair. Windows ask me to install VBox Usb driver, i choice YES. installer do work fine. Rebooted my OS after i launch VBox GUI and he still doesn't see USB device attached.

OS: Windows 7 64bit SP1.

Attachments

vboxusbbug20110722.jpg Download (96.9 KB) - added by ddn 3 years ago.
windows device manager and vbox gui screenshot

Change History

Changed 3 years ago by ddn

windows device manager and vbox gui screenshot

comment:1 Changed 3 years ago by klew

Hi, The same issue at mine installation:
Win7 Professional SP1 - 64bit
Virtualbox 4.1.0 r73009
Extension Pack 4.1.0 r73009

BR,
Krzysztof

comment:2 follow-up: ↓ 5 Changed 3 years ago by misha

This seems as a dup of the #9299. Please try the test build mentioned in  http://www.virtualbox.org/ticket/9299#comment:5 to see if it solves your issue.

comment:3 Changed 3 years ago by klew

Yes, I confirm: after installation of ver. 4.1.1-r73186 USB is working OK. THX, BR, Krzysztof

comment:4 Changed 3 years ago by misha

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to duplicate

Thanks for the feedback, marking as a dup of #9299 then.

comment:5 in reply to: ↑ 2 ; follow-up: ↓ 6 Changed 3 years ago by ddn

Replying to misha:

This seems as a dup of the #9299. Please try the test build mentioned in  http://www.virtualbox.org/ticket/9299#comment:5 to see if it solves your issue.

i confirm. USB device working normally. but in this test build Network BROKEN :(

VBox fails to start VM with: Failed to open a session for the virtual machine winxpsp3.

Failed to open/create the internal network 'HostInterfaceNetworking-Realtek PCIe GBE Family Controller' (VERR_SUPDRV_COMPONENT_NOT_FOUND).

Result Code: E_FAIL (0x80004005) Component: Console Interface: IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}

without network attached it will start normally

comment:6 in reply to: ↑ 5 ; follow-up: ↓ 7 Changed 3 years ago by misha

Replying to ddn: This most likely means the bridged networking component was not installed properly for you. Please provide  MSI & Setup API logs here, i.e. uninstall VBox, enable MSI & Setupapi logging and run installation again. Make sure you have Bridged Networking component selected in installer component selection dialog.

comment:7 in reply to: ↑ 6 ; follow-ups: ↓ 8 ↓ 9 Changed 3 years ago by ddn

Replying to misha:

Replying to ddn: This most likely means the bridged networking

Misha: should i create new ticket or attach here logs ?

comment:8 in reply to: ↑ 7 Changed 3 years ago by misha

Replying to ddn:

Misha: should i create new ticket or attach here logs ?

Attaching them here should be sufficient.

comment:9 in reply to: ↑ 7 ; follow-up: ↓ 10 Changed 3 years ago by misha

Replying to ddn:

Misha: should i create new ticket or attach here logs ?

We've found the source of the VERR_SUPDRV_COMPONENT_NOT_FOUND problem you observed and are now working on solving it, the logs are not necessary, thanks a lot for pointing it out.

comment:10 in reply to: ↑ 9 Changed 3 years ago by ddn

Replying to misha:

Replying to ddn:

Misha: should i create new ticket or attach here logs ?

We've found the source of the VERR_SUPDRV_COMPONENT_NOT_FOUND problem you observed and are now working on solving it, the logs are not necessary, thanks a lot for pointing it out.

okay. thank you and your team for your work!

comment:11 Changed 3 years ago by misha

We've fixed the VERR_SUPDRV_COMPONENT_NOT_FOUND issue. Let me know if you need a testbuild with a fix.

comment:12 follow-up: ↓ 13 Changed 3 years ago by ddn

yes, please

comment:14 in reply to: ↑ 13 Changed 3 years ago by ddn

Replying to misha:

Replying to ddn:

yes, please

 http://www.virtualbox.org/download/testcase/VirtualBox-2011-08-08-17-42-34-win-rel-4.1.1-r73375-MultiArch.exe

Thank you very much! tested and verified: usb is working, network in bridge mode works too! It's amazing! thanks , thanks!!!

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use