VirtualBox

Ticket #7968 (new defect)

Opened 3 years ago

Last modified 2 months ago

Protocol error with junctions in shared directory

Reported by: mbutscher Owned by:
Priority: major Component: guest additions
Version: VirtualBox 4.0.0 Keywords:
Cc: Guest type: Linux
Host type: Windows

Description

Host: Win XP Pro SP3 32bit
Guest: Ubuntu 10.04 32bit

In a shared directory on the Windows host I have created junctions (aka "reparse points") to other directories. When using guest additions 3.2.12 these are treated as regular directories and the contents of the linked directory is shown.

With guest additions 4.0.0 (both versions tried in the same VM in VB 4.0.0) when I try to "cd" into one of the junctions, I get an error like "bash: cd: Junction: Protocol error" where "Junction" is the name of the junction.

Change History

comment:1 Changed 21 months ago by gbburkhardt

This is still a problem with VirtualBox 4.1.12 with a Window 7 host, Ubuntu 11.10 guest.

comment:2 Changed 21 months ago by gbburkhardt

This is still a problem with VirtualBox 4.1.18 with a Window 7 host, Ubuntu 11.10 guest.

comment:3 Changed 14 months ago by thalweg

This is still a problem with VirtualBox 4.2.6, Win 8 Pro 64-bit host, Linux Mint 14.1 64-bit guest. Guest additions version is 4.1.1.8-1

Version 1, edited 14 months ago by thalweg (previous) (next) (diff)

comment:4 Changed 11 months ago by Mateng

Still an issue with 4.2.12 and current guest additions (June 2013), Host=Win7-x64, Guest=Debian Squeeze

Last edited 11 months ago by Mateng (previous) (diff)

comment:5 Changed 10 months ago by Thasmo

Would be cool to have this fixed.

comment:6 Changed 2 months ago by JDan

Please fix the problem with creating junctions (reparse points) from "shared" disk of VirtualBox to a guest HDD. When I trying to make a junction, I got an error "The data present in the reparse point buffer is invalid. Cannot create the link". It is a 100% reproducable problem. Guest OS: Windows XP SP3 x86

Host OS: Windows 2003 SP2 x86

Virtual Box 4.3.6 R91406, Extensions the same

This is a really annoying problem :-( Please fix it.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use