VirtualBox

Opened 17 years ago

Closed 11 years ago

#707 closed defect (obsolete)

Mac osx 10.4.9 running virtual box ,win xp crashes or hangs on startup

Reported by: markymark Owned by:
Component: other Version: VirtualBox 1.5.0
Keywords: Cc:
Guest type: other Host type: other

Description

sometimes starts ok but crashes every time now,logs attached only the splash screen then black screen.

Attachments (4)

2007-09-18-11-11-36.051-VirtualBoxVM-2085.log (21.5 KB ) - added by markymark 17 years ago.
windows xp-2009-01-18-21-56-26.log (52.6 KB ) - added by Ricardo Almeida 15 years ago.
Windows XP hangs in splash screen
windows xp-2009-01-18-22-00-26.log (56.5 KB ) - added by Ricardo Almeida 15 years ago.
Windows XP hangs, is then reset, loads successfully and is then shutdown; VirtualBoxVM is reported to crash
VirtualBox crash report.rtf (17.5 KB ) - added by Ricardo Almeida 15 years ago.
Mac OS X crash report for VirtualBoxVM

Download all attachments as: .zip

Change History (9)

comment:1 by Sander van Leeuwen, 16 years ago

Resolution: fixed
Status: newclosed

Try again with 1.6.x please and reopen if necessary.

comment:2 by Ricardo Almeida, 15 years ago

Resolution: fixed
Status: closedreopened

I am still getting this problem on my iMac (core duo) with Mac OS X 10.4.11 and VirtualBox 2.10.

My Windows XP image hangs during loading (splash screen or black screen before login). VirtualBox then sits there holding 100% CPU. This usually happens soon after mouse integration comes on. I've tried switching the SATA controller, ACPI, IO APIC, VT-x and PAE/NX on and off with no effect (windows is not using ACPI or the APIC HAL). It hangs in average 2 out of 3 times I try to start up the machine from the menu. Sending a reset signal (Host+R) and then selecting "continue to load windows as normal" sorts it out after 1 or 2 attempts. Windows then loads quite quickly and operates adequately for the remainder of the session. Upon shutdown, OS X reports that VirtualBoxVM has crashed.

I'm attaching two log files (one for a machine powered off after it hung up during loading and one that was reset until loading was successful) and the crash report generated by OS X. Both attempts were carried out with ACPI, IO APIC VT-x disabled, SATA enabled.

by Ricardo Almeida, 15 years ago

Windows XP hangs in splash screen

by Ricardo Almeida, 15 years ago

Windows XP hangs, is then reset, loads successfully and is then shutdown; VirtualBoxVM is reported to crash

by Ricardo Almeida, 15 years ago

Attachment: VirtualBox crash report.rtf added

Mac OS X crash report for VirtualBoxVM

comment:3 by Ricardo Almeida, 15 years ago

I forgot to mention that my Windows XP image was ported over from VMWare Fusion. I have followed all the steps recommended here in the wiki but mouse is still detected as VMware input device inside windows.

comment:4 by Stefan van den Oord, 15 years ago

I had this same issue just now, also with a ported VMWare image. Until I realized that I had created a new virtual machine with a copy of the harddrive, and I forgot to "Enable IO APIC" in the virtual machine settings.

I hope this helps...

comment:5 by Frank Mehnert, 11 years ago

Resolution: obsolete
Status: reopenedclosed
Note: See TracTickets for help on using tickets.

© 2023 Oracle
ContactPrivacy policyTerms of Use