VirtualBox

Ticket #621 (closed defect: fixed)

Opened 7 years ago

Last modified 6 years ago

problem with opensolaris 5.10 x86 on virtualbox 1.5.0 -> fixed in SVN

Reported by: ilgrandemiki Owned by:
Priority: critical Component: other
Version: VirtualBox 1.5.2 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description (last modified by frank) (diff)

Hi, open solaris 5.10 x86 doesn't work on VirtualBox 1.5.0 and VirtualBox 1.4.0. When the installation start, appear the lincense e after the vm freez. I try to install the vm with the physical cd-rom and with the iso of the os. I disable all virtual hardware, the hardware enable is basic (hard disk). The ram assigned is 1 Gb and the hd size is 7Gb.

Attachments

vb1.5.0.log Download (30.9 KB) - added by ilgrandemiki@… 7 years ago.
log

Change History

comment:1 Changed 7 years ago by ilgrandemiki@…

Hi forgot that the os host is kubuntu 7.04

bye

comment:2 Changed 7 years ago by sandervl73

Please attach the log. It's unreadable now.

Changed 7 years ago by ilgrandemiki@…

log

comment:3 Changed 7 years ago by ilgrandemiki@…

ok sorry, i have attached the log....

comment:4 Changed 7 years ago by Technologov

Somebody... Please remove all the junk from the original message...

comment:5 Changed 7 years ago by frank

  • Description modified (diff)

comment:6 Changed 7 years ago by sandervl73

480 is a duplicate. Closing that one.

comment:7 Changed 7 years ago by Technologov

Bug verified. Solaris 10 (2005) doesn't boots on VBox 1.5.0.

-Technologov

comment:8 Changed 7 years ago by steveb

I am currently personally evaluating Virtual Box 1.5 at home and when I have completed my evaluation I may recommend it be used by my company in our testing environment, but this is largely dependent on whether I can install and run all supported OS's as listed on your website, anyway I found that I could not install Solaris 5.10 as it froze on the first installation screen as described in this ticket(#621). Please could someone inform me since this bug has now been verified: What is the expected release date of the version containing the fix?

comment:9 Changed 7 years ago by sandervl73

  • Summary changed from problem with opensolaris 5.10 x86 on virtualbox 1.5.0 to problem with opensolaris 5.10 x86 on virtualbox 1.5.0 -> fixed in SVN/1.5.2

Three known issues are now solved:

  • hang during early boot
  • network failures
  • crash/fatal error when starting the Gnome desktop

comment:10 Changed 7 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

comment:11 Changed 7 years ago by sandervl73

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted

comment:12 Changed 7 years ago by sandervl73

  • Summary changed from problem with opensolaris 5.10 x86 on virtualbox 1.5.0 -> fixed in SVN/1.5.2 to problem with opensolaris 5.10 x86 on virtualbox 1.5.0 -> fixed in SVN

Actually the fix for the hang during boot slipped through the cracks and was not included in 1.5.2.

comment:13 Changed 7 years ago by sandervl73

  • Version changed from VirtualBox 1.5.0 to VirtualBox 1.5.2

comment:14 Changed 6 years ago by Technologov

Hi all !

Tested today's SVN.

I still having problems with Solaris 10 (2005) guest.

Beforehand Solaris stuck right after boot, now it stuck on Language menu selection.

Host: openSUSE 10.3, 32-bit PAE, Intel Core 2 CPU.

VBox OSE Today's SVN r5630.

With ACPI=on, APIC=off, VT=off, stuck on language selection.

With ACPI=on, APIC=off, VT=on, the guest auto-restarts in loop.

With ACPI=off, APIC=off, VT=off, the guest segfaulted twice on init, but setup continued. (perhaps those were non-important processes)

Even with this last case, setup failed near the end, after copied all the files, and after (unsuccessful) Xsun settings menu.

-Technologov. 06.Nov.2007

comment:15 Changed 6 years ago by frank

Please retry with 1.5.4. One fix did it not make into 1.5.2.

comment:16 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to fixed

comment:17 Changed 6 years ago by Technologov

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted

Unfortunately, the behavior is the same is described above. Using Solaris 10 (2005).

Tried on VirtualBox 1.5.4 on Windows XP host, Intel Core 2.

-Technologov. 30.Dec.2007

comment:18 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to fixed

comment:19 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted

comment:20 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Reporter changed from ilgrandemiki@… to ilgrandemiki

comment:21 Changed 6 years ago by frank

Please could you try out VirtualBox 1.5.6, we added some improvements/fixes related to Solaris guests.

comment:22 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to fixed
Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use