VirtualBox

Ticket #5998 (closed defect: fixed)

Opened 4 years ago

Last modified 4 years ago

Network attachment "on the fly" doesn't work

Reported by: cyruspy Owned by:
Priority: major Component: network
Version: VirtualBox 3.1.2 Keywords:
Cc: Guest type: Linux
Host type: Linux

Description

Hi, currently I can change network attachment but it doesn't really work until I power off the VM and power it on again (reboot doesn't work).

Bridge Networking is the only configuration I've tried, the particular operation is changing the physical interface to attach to.

For example, changing bridged device

from wlan0 to eth0 from eth0 to wlan0

Attachments

VBox.log.1 Download (64.9 KB) - added by cyruspy 4 years ago.

Change History

Changed 4 years ago by cyruspy

comment:1 Changed 4 years ago by davidef1986

I'm having the same issue. Host: linux-x64 (vbox 3.1.2) Guest: xp

Changing (while the vm is running) the physical interface the bridge is attached to, lead to not working networking on the guest. Instead if I change bridged-eth0 -> nat -> bridged-tap0 it works as expected.

comment:2 Changed 4 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Please reopen if this problem is still relevant with VBox 3.1.8 / VBox 3.2.4

comment:3 Changed 4 years ago by cyruspy

Apparently works in 3.2.2, tested with openSUSE 11.2 as host and SLES10 as guest with network bridging.

comment:4 Changed 4 years ago by frank

Thanks for the feedback.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use