VirtualBox

Ticket #5719 (closed defect: worksforme)

Opened 4 years ago

Last modified 4 years ago

xorg restarts

Reported by: DaleEMoore Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 3.1.0 Keywords:
Cc: Guest type: Windows
Host type: Linux

Description

This ticket is based on an unresolved Forum post here  http://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?t=25659.

In a new Ubuntu 9.10 install with VirtualBox OSE and also PUEL Xorg restarts just like I'd run "sudo /etc/init.d/gdi restart" every few minutes. It does not do the restart if I'm not using the machine. It does not do the restart if I am not using VirtualBox and rmmod the 3 vbox modules.

I moved the HDs to another machine that's the same hardware and get the same behaviour.

I haven't noticed anything in ~/.VirtualBox/Machines/XP/Logs/VBox.log, /var/log/messages, /var/log/Xorg.0.log, or /var/log/gdm/:0.log that I recognize as helpful, but I'm attaching them hoping your greater experience finds something useful.

Any suggestions are appreciated. Dale E. Moore

Attachments

VBox.log Download (47.1 KB) - added by DaleEMoore 4 years ago.
Xorg.0.log Download (51.1 KB) - added by DaleEMoore 4 years ago.
0.log Download (45.6 KB) - added by DaleEMoore 4 years ago.
messages.txt.gz Download (246.4 KB) - added by DaleEMoore 4 years ago.
VBox.2.log Download (53.0 KB) - added by HotShotDJ 4 years ago.

Change History

Changed 4 years ago by DaleEMoore

Changed 4 years ago by DaleEMoore

Changed 4 years ago by DaleEMoore

Changed 4 years ago by DaleEMoore

comment:1 Changed 4 years ago by DaleEMoore

Interestingly in the time it took me to compose this bug, xorg restarted twice. Both times I had typed ALT-TAB to shift from Firefox to gnome-terminal to do some further research. I believe the xorg restart occurred as I released the ALT-TAB.

comment:2 Changed 4 years ago by michael

That is a crash in the Intel graphics driver. Could you try reporting it on Launchpad and updating this ticket with any relevant information?

comment:4 Changed 4 years ago by HotShotDJ

I am having the same issue, although not as frequently as Dale. After a while, my desktop freezes and then the system reboots. I have tried disabling 3D and 2D Acceleration in VirtualBox to no effect.

Ubuntu 9.10 VirtualBox 3.1.0 PUEL Windows XP Pro Guest w/ Windows Guest Additions

Changed 4 years ago by HotShotDJ

comment:5 Changed 4 years ago by DaleEMoore

Hi HotShotDJ;

Thanks for speaking up!

You might have noticed that it has been suggested that this is a bug in xorg and to create a ticket at Launchpad to address the issue. Please consider adding your notes to the Ubuntu Launchpad but, also.

Posted to Ubuntu Launchpad here  https://bugs.launchpad.net/xserver-xorg-driver-vesa/+bug/495916.

Metta, Dale E. Moore

comment:6 Changed 4 years ago by HotShotDJ

Hello, Dale --

At your request, I've added a note to the above-listed Launchpad bug. On my system, I've noticed that the problem has only occurred for me when running my laptop "dual-headed" with the VirtualBox guest running full-screen on the external monitor. Odd, to say the least.

comment:7 Changed 4 years ago by DaleEMoore

I wiped the boot HD and installed Ubuntu 9.10. Copied .VirtualBox back and it's running without problems now.

comment:8 Changed 4 years ago by HotShotDJ

I've also had a return to normal operation, although I didn't do a reinstall. There has been two updates to the nvidia driver and one update to VirtualBox since I posted my comment. I've been using my system as described in my previous post for two days (total of 12 hours) without a problem. I can't say if it was the nvidia or the VirtualBox updates that fixed it, but it appears to be fixed now.

comment:9 Changed 4 years ago by HotShotDJ

I spoke too soon. I experienced the crash/reboot again today. This time, I was not running VirtualBox, although the modules were loaded. I have removed my custom kernel and will try to replicate the crash.

comment:10 Changed 4 years ago by HotShotDJ

Just a follow-up. I'm now using Ubuntu 10.04 (Lucid) with the NVidia driver (195.36.24) and VirtualBox PUEL (Version 3.2.8). I have not experienced a problem since upgrading to Lucid in April. It is probably safe to close this bug.

comment:11 Changed 4 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to worksforme

Thanks for the feedback, let's close this ticket then.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use