VirtualBox

Ticket #4622 (reopened defect)

Opened 5 years ago

Last modified 4 years ago

USB Drive with Open Source Edition

Reported by: shreeks Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 3.0.2 Keywords:
Cc: Guest type: other
Host type: Windows

Description

Hi ,

I am using VBox for personal use on my 64bit Vista (Home Premium) and VM is Ubuntu 9.04. For internet, I use a Huaweii CDMA USB modem which does not work well with the VBox. If I am connected to the net with the same modem and open VBox - the USB connection drops out and there is no way that I can relaunch the connection while the VBox is ON. I tried to check if Ubuntu is detecting a USB - but that also does not seem to be the case - even after adding a USBFilter etc.

I read somewhere that OSE does not provide USB support and I need to get a CSE which is available for Personal Deployment. The only mean for me to connect to the net is through my USB modem and I am not in any LAN, and I can not leverage on VBox when I try to use the USB modem.

What are the suggestions? Let me know.

Regards, SR

Change History

comment:1 Changed 4 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Host type changed from other to Windows
  • Resolution set to fixed

Please reopen if this problem persists with VBox 3.1.8

comment:2 in reply to: ↑ description Changed 4 years ago by shreeks

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution fixed deleted

Hi,

I still see the same problem with 3.2.1 -

I am using a USB Modem and if it is connected and I run Virtual box, immediately the connection gets dropped and Windows does not detect the device with Virtual box running, if Virtual box is closed, well the device is detected again.

  • SR

Replying to shreeks:

Hi ,

I am using VBox for personal use on my 64bit Vista (Home Premium) and VM is Ubuntu 9.04. For internet, I use a Huaweii CDMA USB modem which does not work well with the VBox. If I am connected to the net with the same modem and open VBox - the USB connection drops out and there is no way that I can relaunch the connection while the VBox is ON. I tried to check if Ubuntu is detecting a USB - but that also does not seem to be the case - even after adding a USBFilter etc.

I read somewhere that OSE does not provide USB support and I need to get a CSE which is available for Personal Deployment. The only mean for me to connect to the net is through my USB modem and I am not in any LAN, and I can not leverage on VBox when I try to use the USB modem.

What are the suggestions? Let me know.

Regards, SR

comment:3 follow-up: ↓ 4 Changed 4 years ago by frank

The latest release is 3.2.0 so I assume you mean this version. Some more questions: Does the connection close when you start the GUI or not before you start a VM? Are you 100% sure that you installed VBox 3.2.0 without any error (sorry for asking this, I want to be sure here)?

comment:4 in reply to: ↑ 3 Changed 4 years ago by shreeks

Sorry about the wrong version indicated - it is 3.2.0 r61806 (fresh download).

  1. It closes when I start Virtual Box GUI itself. It gets dropped there (shows device disconnected status) and it gets connected once I remove the device physically from USB Port - also if I go to Devices Tab once a VM is opened I could see the Device listed and if I click on that device it pops out an error - Do you want to see logs/screenshots of the exact issue?
  1. I did not notice any error (there was no such pop-up) - is there any install log which I can check to validate this?

Replying to frank:

The latest release is 3.2.0 so I assume you mean this version. Some more questions: Does the connection close when you start the GUI or not before you start a VM? Are you 100% sure that you installed VBox 3.2.0 without any error (sorry for asking this, I want to be sure here)?

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use