VirtualBox

Ticket #3799 (closed defect: fixed)

Opened 5 years ago

Last modified 3 years ago

Audio output stops working on Linux guest

Reported by: ionosphere80 Owned by:
Priority: major Component: audio
Version: VirtualBox 3.0.2 Keywords:
Cc: Guest type: Linux
Host type: Linux

Description

I'm running VirtualBox 2.2.0 on a 64-bit Debian 5.0 (Lenny) host with 32-bit Ubuntu 8.10 (Intrepid) and Windows XP guests. I configured AC97 virtual sound devices on both guests using ALSA because PulseAudio can't find the correct output on my particular variant of Intel HDA hardware (Dell Optiplex 755). Sound initially functions great on both guests but audio output stops working on Ubuntu after a random amount of time (typically a couple of days) with no errors. Media applications still seem to recognize and use the sound device, but I can't hear anything. Restarting the Ubuntu guest temporarily fixes the problem. The Windows guest doesn't have this issue.

Attachments

VBox.log Download (47.9 KB) - added by ionosphere80 5 years ago.
VBox.2.log Download (50.0 KB) - added by ionosphere80 5 years ago.
Log from VirtualBox 3.0

Change History

Changed 5 years ago by ionosphere80

comment:1 Changed 5 years ago by ionosphere80

Bug also manifests itself after upgrading to VirtualBox 3.0 with the same host/guest configuration. Upgrading the Ubuntu guest to 9.04 (Jaunty) did not correct the issue.

Changed 5 years ago by ionosphere80

Log from VirtualBox 3.0

comment:2 Changed 5 years ago by klaus

  • Version changed from VirtualBox 2.2.0 to VirtualBox 3.0.0

comment:3 Changed 5 years ago by klaus

  • Summary changed from Audio output stops working on Linux guest (Ubuntu 8.10) to Audio output stops working on Linux guest

comment:4 Changed 5 years ago by kost-bebix

How can I subscribe for this bug? (I also would like to update VirtualBox affected versions, for example).

p.s.: doesn't wokr on fedora 11 guest with kde 4.3 (latest rc).

comment:5 Changed 5 years ago by michael

  • Version changed from VirtualBox 3.0.0 to VirtualBox 3.0.2

I assume you are saying that it still happens with 3.0.2... and you were automatically subscribed when you commented.

comment:6 Changed 5 years ago by ionosphere80

I'm still experiencing this issue in 3.0.2.

comment:7 Changed 5 years ago by kost-bebix

Congratilations, dear VirtualBox! After today's fedora kernel (and something else too) update we can close this bug! Sound works! I can hear now!

comment:8 Changed 5 years ago by masoris

I have same issue with Windows Vista host and Ubuntu 9.04 guest.

comment:9 Changed 5 years ago by frank

masoris, just to be sure: you indeed have the sound working for some time and later the sound output stops? Please could you attach a VBox.log file for such a session?

comment:10 Changed 3 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

No response, closing.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use