VirtualBox

Ticket #3193 (new defect)

Opened 5 years ago

Last modified 5 years ago

Rhinoceros 3D viewports corrupt in WinXP guest

Reported by: chocobanana Owned by:
Priority: major Component: 3D support
Version: VirtualBox 2.1.2 Keywords: 3D artifacts corruption
Cc: Guest type: Windows
Host type: Linux

Description

Rhinoceros 3D 4.0 viewports attempt to reproduce app interface or are solid black instead of actually displaying the 3D content

The problem disappears on 1 of the viewports when temporarily interacting with it (panning, rotating view, making selections, modelling) but returns as soon one clicks outside of it.

If 3D acceleration is disabled in the VM settings, the problem disappears completely and everything behaves appropriately.

Note: this app wouldn't even run with 3D acceleration before updating VirtualBox to 2.1.2 and respective Guest Additions.

Host Specs: Ubuntu 8.10 32bit, ATI fglrx drivers, P-M 1,73Ghz processor (no VM extensions), 2Gb RAM

Guest Specs: Windows XP SP3, 1Gb RAM assigned, 64Mb VRAM assigned

Rhinoceros 3D evaluation link:  http://download.mcneel.com/s3/mcneel/rhino/4.0/eval/rh40eval_en_20080827.exe

Attachments

Screenshot-1.png Download (129.6 KB) - added by chocobanana 5 years ago.
Screenshot
solidworks-display-corruption-in-virtualbox.jpg Download (240.6 KB) - added by empee584 5 years ago.

Change History

Changed 5 years ago by chocobanana

Screenshot

Changed 5 years ago by empee584

comment:1 Changed 5 years ago by empee584

The same problem can be seen with SolidWorks here, on the latest VirtualBox 2.2 Beta 1 r44647.. Something is very wrong with the redrawing... During operations where the 3d display is continuosly updated at least that part looks correct, but the toolbox on the left can not be made to be redrawn.. Almost usable... ;)

comment:2 Changed 5 years ago by empee584

oh and sorry this is with latest vanilla kernel and current xorg build, using the NVidia proprietary driver 185.13 ...

comment:3 Changed 5 years ago by sir.charleston

I do have the same SolidWorks-Problem as above. I also commented to the according ticket:  http://www.virtualbox.org/ticket/3068

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use