VirtualBox

Ticket #2876 (closed defect: fixed)

Opened 5 years ago

Last modified 4 years ago

PXE ("real") fails with virtual Intel adapters

Reported by: Akita Owned by:
Priority: major Component: network
Version: VirtualBox 2.1.0 Keywords:
Cc: Guest type: Windows
Host type: Windows

Description

Version 2.1.0 hosted on Windows XP (SP3) can do a PXE boot using the host interface ("bridged") with both AMD adapters. Changing to either one of the Intels results in a "No DHCP or ProxyDHCP offers were received." error followed by a "No bootable medium found! System halted." message.

It looks like "real" DHCP/PXE is broken on the virtual Intel adpters.

Change History

comment:1 Changed 5 years ago by bb84

Can confirm this. Problem exists still in 2.1.4

comment:2 Changed 5 years ago by frank

Please re-check with the next release or try 2.2.0 Beta 1 ( http://forums.virtualbox.org/viewforum.php?f=15)

comment:3 Changed 5 years ago by Akita

It works on an Ubuntu 8.10 (amd64) host with build 44647. I'll try it with a WinXP host at work tomorrow.

comment:4 Changed 5 years ago by Akita

The bad news is it still fails on a Windows XP host, even after a full uninstall/reinstall.

comment:5 Changed 4 years ago by Technologov

Hmmm...Added myself as CC on this issue. It seems that the new VboxNetFilter (new networking model) is to blame.

Basically, if that's correct v3.x versions won't work either, and v2.0.x will work.

Correct?

-Technologov

comment:6 Changed 4 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Fixed some time ago.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use