VirtualBox

Ticket #13034 (closed defect: fixed)

Opened 4 years ago

Last modified 3 years ago

w2k3 server host - guru meditation on linux install

Reported by: garrilla Owned by:
Priority: major Component: other
Version: VirtualBox 4.3.10 Keywords:
Cc: Guest type: Linux
Host type: Windows

Description

virtual box 4.3.10 host: w2k3 server 64bit on X5050 processors with 34gb ram

I tried to install linux 64bit 13.10 server.

Vb runs the installer menu but on launching the installer the vb guest window goes black and error message appears.

log and png attached.

Attachments

VBox.log Download (188.2 KB) - added by garrilla 4 years ago.
VBox.png Download (1.5 KB) - added by garrilla 4 years ago.
VBox-14.10-post-build.log Download (187.5 KB) - added by garrilla 4 years ago.
the log from ubuntu14.04 using the fix provided
VBox.2.log Download (188.6 KB) - added by garrilla 4 years ago.
13.10 64bit Ubuntu - fails with critical error

Change History

Changed 4 years ago by garrilla

Changed 4 years ago by garrilla

comment:1 Changed 4 years ago by garrilla

I noticed in the log

"00:00:01.114582 CPUM: Matched host CPU INTEL 0xf/0x6/0x4 Intel_NB_CedarMill with CPU DB entry 'Intel Pentium 4 3.00GHz' (INTEL 0xf/0x4/0x3 Intel_NB_Prescott2M)."

the actual CPU is Intel Xeon DP 5050 (Code Name Dempsey)

comment:2 Changed 4 years ago by frank

We think we finally found and fixed the problem. Could you install this test build and check if your guest boots now?

comment:3 Changed 4 years ago by garrilla

OK, thanks for build. I'll try at next opportunity.

comment:4 follow-up: ↓ 5 Changed 4 years ago by garrilla

I tried this with Ubuntu 13.10 server and it works. So many thanks for that.

Out of curiosity I also tried Ubuntu 14.04 server and it failed in the same way. (this is not a major issue for me as 13.10 serves my purpose, but I include the log from the 14.0-4 attempt.)

Changed 4 years ago by garrilla

the log from ubuntu14.04 using the fix provided

comment:5 in reply to: ↑ 4 Changed 4 years ago by garrilla

Replying to garrilla:

I tried this with Ubuntu 13.10 server and it works. So many thanks for that.

Out of curiosity I also tried Ubuntu 14.04 server and it failed in the same way. (this is not a major issue for me as 13.10 serves my purpose, but I include the log from the 14.0-4 attempt.)

Sorry. I posted the above in error.

Somehow, the installation I made was a 32bit server. (accidental selection)

Having tried again today to install 64bit 13.10, I get same issues as previously. Log attached.

Last edited 4 years ago by garrilla (previous) (diff)

Changed 4 years ago by garrilla

13.10 64bit Ubuntu - fails with critical error

comment:6 Changed 3 years ago by frank

We were able to reproduce the problem. It exists only on certain hardware. We are working on a fix.

comment:7 Changed 3 years ago by frank

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

Fixed in VBox 4.3.20.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use