VirtualBox

Ticket #1132 (closed defect: fixed)

Opened 6 years ago

Last modified 5 years ago

Crash/Hang in Vista Business Host

Reported by: jpiskiel Owned by:
Priority: critical Component: other
Version: VirtualBox 1.5.4 Keywords: IBM Lenovo Thinkpad X61 Tablet Wireless Radio Crash Hang
Cc: Guest type: other
Host type: other

Description

Windows Vista Business hangs and becomes completely unresponsive when running a virtual machine (in this case, running Fedora 7) when the wireless radios are powered on. The VM runs normally when the wireless radios are powered off.

I am attaching a zip file containing the log files that are in the [user/.virtualbox/machines/machinename/logs] directory.

Attachments

all-logs.zip Download (19.1 KB) - added by jpiskiel 6 years ago.
log files

Change History

Changed 6 years ago by jpiskiel

log files

comment:1 follow-up: ↓ 2 Changed 6 years ago by chauser

I observe the same behavior on my x61 tablet. The guest in this case is Ubuntu 7.10 and the freeze occurs after selecting the OS from the Grub menu but before anything beyond Starting up... appears on the console.

Interestingly, I have the same behavior with andLinux -- radio off, no problem; radio on, vista freezes within a second or two of starting andLinux.

comment:2 in reply to: ↑ 1 Changed 6 years ago by chauser

I was able to cure this for both andLinux and virtualBox by installing the latest drivers from the Intel website for the 3945ABG wireless card. The version that works is 11.5.0.32. This was not found by vista when I asked it to search the internet for updated drivers. I had to go to the www.intel.com and find the driver zip file to download.

I notice that there are many complaints in various forums about the drivers for this card with some alleging that newer drivers are worse than old. I suggest creating a restore point before installing in case you don't like the new driver. It seems to be working fine for me in <1hr of use.

Replying to chauser:

I observe the same behavior on my x61 tablet. The guest in this case is Ubuntu 7.10 and the freeze occurs after selecting the OS from the Grub menu but before anything beyond Starting up... appears on the console.

Interestingly, I have the same behavior with andLinux -- radio off, no problem; radio on, vista freezes within a second or two of starting andLinux.

comment:3 Changed 6 years ago by sandervl73

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to invalid

Looks like a wireless driver problem according to the comments above. Closing.

comment:4 Changed 6 years ago by jrave

  • Status changed from closed to reopened
  • Resolution invalid deleted

I would like to reopen the ticket as I have the same Problem. I tried upgrading my Wireless Driver to Version 12.0.0.82 but it still doesn't work. My Setup is basically the same except that I am working with an 4965AG card. Hopefully there is a solution.

comment:5 Changed 6 years ago by sandervl73

Do you use NAT or host interface networking in the guest? Include your VBox.log here please.

comment:6 Changed 6 years ago by jrave

I am using NAT-Networking and included my latest vbox.log . I hope there is some information in there to solve this problem. I am not allowed to attach a file so I posted it there:  http://pastebin.com/f4e458855

comment:7 follow-up: ↓ 8 Changed 5 years ago by frank

  • Status changed from reopened to closed
  • Resolution set to fixed

Please reopen if this problem persists with VirtualBox 2.2.0.

comment:8 in reply to: ↑ 7 Changed 5 years ago by chauser

Replying to frank:

Please reopen if this problem persists with VirtualBox 2.2.0.

Hooray -- I downloaded 2.2.0 and VirtualBox is now usable on my X61 with the wireless turned on. Thanks!

comment:9 Changed 5 years ago by sandervl73

This was probably fixed in 2.1.4. Thanks for the confirmation.

Note: See TracTickets for help on using tickets.

www.oracle.com
ContactPrivacy policyTerms of Use