<html>
  <head>
    <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
      http-equiv="Content-Type">
  </head>
  <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000">
    <font face="Verdana">This started happening sometime after </font>ExtPack
    VNC was enabled in the build but not right away.&nbsp; It worked as it
    should for a while with VNC and with USB.&nbsp; See pipermail link
    below.&nbsp; Could this be a reason for the issue now?<br>
    <br>
    <a class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.virtualbox.org/pipermail/vbox-dev/2012-March/005001.html">https://www.virtualbox.org/pipermail/vbox-dev/2012-March/005001.html</a><br>
    <br>
    It should be noted that there are no build errors as such except the
    normal errors about hard links.<br>
    <br>
    <br>
    <br>
    <br>
    On 05/10/2012 06:36 PM, Perry Halbert wrote:
    <blockquote cite="mid:4FAC511B.5060708@cox.net" type="cite">
      <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
        http-equiv="Content-Type">
      <font face="Verdana">It has to be something in the base code.<br>
        <br>
        I installed the latest .deb and it works.<br>
        Compiled packed and install the latest tarball (4.1.14) and
        ExtPack. and it works.<br>
        Compile the latest from SVN.&nbsp; Fails.&nbsp; Says the guest is not
        running. (with the latest ExtPacks) from Frank.<br>
        <br>
        Completely purged the build environment and started fresh. So it
        could not be a corrupt file. Still failed.<br>
        <br>
        Sorry to say but i don't check USB too often and the first time
        I noticed it failed was </font><font face="Verdana">r41127 but
        I tried all the way back to </font>r40671 (oldest backup I
      have) and it fails there as well.<br>
      <br>
      <br>
      <br>
      <br>
      On 05/10/2012 11:40 AM, Perry Halbert wrote:
      <blockquote cite="mid:4FABEF88.8000208@cox.net" type="cite">
        <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
          http-equiv="Content-Type">
        <font face="Verdana">Oh and to be clear this happens on two
          different machines so something is afoot.<br>
          <br>
          <br>
        </font><br>
        On 05/10/2012 11:35 AM, Perry Halbert wrote:
        <blockquote cite="mid:4FABEE6D.6060303@cox.net" type="cite">
          <meta content="text/html; charset=ISO-8859-1"
            http-equiv="Content-Type">
          <font face="Verdana">Same thing.&nbsp; See additional information..<br>
            <br>
            <br>
            Version = 4.1.51_OSEr41221<br>
            <br>
            id = 1005(vboxusers)<br>
            I removed VirtualBox &amp; the vboxusers group and logged
            out.&nbsp; Installed VirtualBox and it created the vboxusers
            group again (it was 1001 and now 1005) &amp; added my login
            to the group and rebooted.<br>
            <br>
            list extpacks = Extension Packs: 1<br>
            Pack no. 0:&nbsp;&nbsp; Oracle VM VirtualBox Extension Pack<br>
            Version:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 4.1.51<br>
            Revision:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; 77890<br>
            Edition:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; <br>
            Description:&nbsp; USB 2.0 Host Controller, VirtualBox RDP, PXE
            ROM with E1000 support.<br>
            VRDE Module:&nbsp; VBoxVRDP<br>
            Usable:&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp; true <br>
            Why unusable:<br>
            <br>
            <br>
            Try to enable inside the working guest:<br>
            <br>
            Failed to attach the USB device Kingston DataTraveler 2.0
            [0200] to the virtual machine Debian-Buildbox.<br>
            <br>
            The virtual machine is not powered up.<br>
            <br>
            Result Code: E_ACCESSDENIED (0x80070005)<br>
            Component: Console<br>
            Interface: IConsole {1968b7d3-e3bf-4ceb-99e0-cb7c913317bb}<br>
            <br>
            I will try to go back a few builds and see where it start to
            work again, but it is not working now and the funny thing is
            the report of the machine not powered up when trying to
            enable the device in the running guest.<br>
          </font><br>
          <br>
          On 05/10/2012 10:19 AM, Frank Mehnert wrote:
          <blockquote
            cite="mid:201205101719.59279.frank.mehnert@oracle.com"
            type="cite">
            <pre wrap="">Hi Perry,

On Friday 04 May 2012 02:40:36 Perry Halbert wrote:
</pre>
            <blockquote type="cite">
              <pre wrap="">SVN build = 4.1.51_OSEr41127
ExtPak = 4.1.51r77491

Trying to mount a USB device (after the guest is already running) error
says the virtual machine is not powered up.

E_ACCESSDENIED (0x80070005)

[...]

User is in vboxusers group (verfied)
</pre>
            </blockquote>
            <pre wrap="">I have no idea. This works here and we didn't change any access mechanism
thing in the code.

Could you check again if something changes if you use a more recent ExtPack?

<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-freetext" href="http://www.virtualbox.org/download/testcase/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.1.51-77890.vbox-extpack">http://www.virtualbox.org/download/testcase/Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.1.51-77890.vbox-extpack</a>

Kind regards,

Frank
</pre>
            <br>
            <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
            <br>
            <pre wrap="">_______________________________________________
vbox-dev mailing list
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:vbox-dev@virtualbox.org">vbox-dev@virtualbox.org</a>
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev">https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev</a>
</pre>
          </blockquote>
          <br>
          <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
          <br>
          <pre wrap="">_______________________________________________
vbox-dev mailing list
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:vbox-dev@virtualbox.org">vbox-dev@virtualbox.org</a>
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev">https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev</a>
</pre>
        </blockquote>
        <br>
        <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
        <br>
        <pre wrap="">_______________________________________________
vbox-dev mailing list
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:vbox-dev@virtualbox.org">vbox-dev@virtualbox.org</a>
<a moz-do-not-send="true" class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev">https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev</a>
</pre>
      </blockquote>
      <br>
      <fieldset class="mimeAttachmentHeader"></fieldset>
      <br>
      <pre wrap="">_______________________________________________
vbox-dev mailing list
<a class="moz-txt-link-abbreviated" href="mailto:vbox-dev@virtualbox.org">vbox-dev@virtualbox.org</a>
<a class="moz-txt-link-freetext" href="https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev">https://www.virtualbox.org/mailman/listinfo/vbox-dev</a>
</pre>
    </blockquote>
  </body>
</html>