[vbox-dev] frontend with no display/framebuffer

Klaus Espenlaub klaus.espenlaub at oracle.com
Thu Sep 18 13:02:33 UTC 2014


On 17.09.2014 12:03, DRACULAX wrote:
>
> Hi, guys, I recently build my frontend which based on VBoxHeadless.exe
>
> except that I do not create any framebuffer for it.
>
> When I start my frontend it got the following error output.
>
> It looks like the vga device failed to start.
>
> Am I missing something? Is the framebuffer object needed anyway?
>
Yes, as long as the VGA card is configured (in 4.3 you can actually 
disable it using CLI) it needs a framebuffer. Wonder why it's worth 
implementing a framebuffer-less VBoxHeadless look-alike.

It's required to get at the screen content, and it was considered too 
unusual to have a VGA card and no framebuffer. When disabling VGA it's a 
valid setup.

Klaus

> Best regards for you
>
> VirtualBox VM 4.3.10 r93012 win.amd64 (Mar 26 2014 18:53:57) release log
>
> 00:00:00.824047 Log opened 2014-09-17T08:54:22.362547900Z
>
> 00:00:00.824047 Build Type: release
>
> 00:00:00.963055 DMI Product Name: 3443A96
>
> 00:00:00.968055 DMI Product Version: ThinkPad X1 Carbon
>
> 00:00:00.968055 Host RAM: 3776MB total, 880MB available
>
> ...
>
> ...
>
> 00:00:03.319951 CPUM: SetGuestCpuIdFeature: Enabled APIC
>
> 00:00:03.335542 PIT: mode=3 count=0x10000 (65536) - 18.20 Hz (ch=0)
>
> 00:00:03.353628 Shared Folders service loaded.
>
> 00:00:03.364024 PDM: Failed to construct 'vga'/0! VERR_INVALID_STATE 
> (-79) - Generic invalid state error.
>
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.virtualbox.org/pipermail/vbox-dev/attachments/20140918/5152924f/attachment-0001.html 


More information about the vbox-dev mailing list