[vbox-dev] VBoxPuelMain.DLL - GetLastError=126

Ribhi Kamal rbhkamal at gmail.com
Fri Mar 18 08:27:14 PDT 2011


Nope, I'm getting exactly the same error from the 4.0.4 version as well.
VERR_MODULE_NOT_FOUND

If I may ask, how do you go about install virtualbox? I follow the following
steps (same as the web-instructions):
1- SUPInstall
2- comregister.cmd
3- USBInstall.exe
4- sc start vboxdrv
5- sc start vboxusbmon
6- vboxmanage extpack install <package_name_goes_here>
All of the above is done in an admin account.

Am I missing anything?


On Thu, Mar 17, 2011 at 4:57 PM, Ribhi Kamal <rbhkamal at gmail.com> wrote:

> Thanks, Do you have any idea when the next version might be released?
>
>
> On Thu, Mar 17, 2011 at 3:26 PM, Klaus Espenlaub <
> klaus.espenlaub at oracle.com> wrote:
>
>> On 17.03.2011 14:07, Ribhi Kamal wrote:
>>
>>> Hi all!
>>>
>>> I compiled VirtualBox 4.0.51 from trunk then tried to install the
>>> extension pack only to be greeted by the following error:
>>> C:\bin>VBoxManage.exe extpack install
>>> Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.0.4-70112.vbox-extpack
>>> 0%...
>>> Progress state: E_FAIL
>>> VBoxManage.exe: error: Failed to install
>>> "C:\bin\Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack-4.0.4-70112.vbox-extpack":
>>> Failed to load the main module
>>>
>>> ('C:\bin\ExtensionPacks\Oracle_VM_VirtualBox_Extension_Pack\win.x86\VBoxPuelMain.DLL'):
>>> VERR_MODULE_NOT_FOUND - GetLastError=126
>>>
>>
>> The 4.0.4 extension pack isn't compatible with the current development
>> version which you built.
>>
>>
>>  So I recompiled the code in debug and stepped through the code, and sure
>>> enough, LoadLibrary MS-function was failing to load
>>> VBoxPuelMain.DLL even though the path is correct.
>>>
>>
>> Very plausible - I assume this is due to missing symbols. Not worth
>> analyzing in detail really, as it's not really expected to work.
>>
>>
>>  Thinking that this might be an rependancy issue, I tried to pause the
>>> execution of vboxsvc.exe right before it tries to call LoadLibrary and
>>> copied all the DLLs that it needs to same location as the DLL (in the
>>> win.x86 folder).... but still I got the same error.
>>>
>>> Any Ideas on why that would happen? Perhaps I'm compiling the
>>> code incorrectly?
>>>
>>> So far, I was unable to get USB support to work, however, everything
>>> else seems to work fine. So any help would be greatly appreciated.
>>>
>>
>> If you want to use the USB support you have to stay at 4.0.x...
>>
>> Klaus
>>
>>
>>> Thanks in advance!
>>> -- RK
>>>
>>>
>>>
>>> _______________________________________________
>>> vbox-dev mailing list
>>> vbox-dev at virtualbox.org
>>> http://vbox.innotek.de/mailman/listinfo/vbox-dev
>>>
>>
>> _______________________________________________
>> vbox-dev mailing list
>> vbox-dev at virtualbox.org
>> http://vbox.innotek.de/mailman/listinfo/vbox-dev
>>
>
>
>
> --
> -- RK
>



-- 
-- Ribhi
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.virtualbox.org/pipermail/vbox-dev/attachments/20110318/0c0cf3f5/attachment-0001.html 


More information about the vbox-dev mailing list