[vbox-dev] Compiling on Snow Leopard

Nadav Samet thesamet at gmail.com
Sat Mar 6 20:20:00 PST 2010


Hi,

I am trying to compile the 3.1.4_OSE tarball on Snow Leopard.

The instructions at
http://www.virtualbox.org/wiki/Mac%20OS%20X%20build%20instructions links to
page with a binary version of Qt4 compiled for i386. However, the default
target architecture in Snow Leopard is 64-bit.

So I went ahead and did a 'sudo port install qt4-mac', went back into the
Virtual Box 3.1.4 directory and:

$ ./configure --disable-hardening --with-openssl-dir=/opt/local/
--with-qt4-dir=/opt/local/Library/
...
$ kmk
[...]
kBuild: Linking VBoxRT
Undefined symbols:
  "_fopen$UNIX2003", referenced from:
      _BIO_new_file in libcrypto.a(bss_file.o)
      _file_ctrl in libcrypto.a(bss_file.o)
      _open_console in libcrypto.a(ui_openssl.o)
      _open_console in libcrypto.a(ui_openssl.o)
ld: symbol(s) not found
collect2: ld returned 1 exit status
kmk[2]: ***
[/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/obj/VBoxRT/VBoxRT.dylib]
Error 1
The failing command:
@g++-4.0 -dynamiclib
 -mmacosx-version-min=10.5 -Wl,-syslibroot,/Developer/SDKs/MacOSX10.5.sdk
-Wl,-headerpad_max_install_names  -Wl,-no_compact_linkedit -current_version
3.1.4 -framework IOKit -install_name @executable_path/VBoxRT.dylib -m32
-read_only_relocs suppress  -o
/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/obj/VBoxRT/VBoxRT.dylib
 -filelist
/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/obj/VBoxRT/VBoxRT.rsp
   -liconv
/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/lib/SUPR3.a

/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/lib/VBox-liblzf.a
  -lz
/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/lib/VBox-kStuff.a

/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/lib/VBox-libxml2.a
  /opt/local//lib/libcrypto.a   -lcurl
kmk[2]: ***
[/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/obj/VBoxRT/VBoxRT.dylib]
Deleting file
`/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE/out/darwin.x86/release/obj/VBoxRT/VBoxRT.rsp'
kmk[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
kmk[2]: Leaving directory
`/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE'
kmk[2]: Entering directory
`/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE'
kmk[2]: *** Exiting with status 2
kmk[1]: *** [pass_dlls_this] Error 2
kmk[1]: Leaving directory
`/Users/thesamet/Development/no_backup/VirtualBox-3.1.4_OSE'
kmk: *** [pass_dlls_order] Error 2

It looks like the command line flags refer to 10.5's SDK and the build
process ends up confused about which version of libSystem to link against.
Any help?

Nadav
-------------- next part --------------
An HTML attachment was scrubbed...
URL: http://www.virtualbox.org/pipermail/vbox-dev/attachments/20100306/2162e25b/attachment-0001.html 


More information about the vbox-dev mailing list