[vbox-dev] Internal Networking Question

Micha Moffie mmoffie at ECE.NEU.EDU
Fri Oct 5 07:20:00 PDT 2007


Hello :),

I am using virtualbox 1.5 (checked out Oct 2)
I used 1.4 before and configured several VM's to use an internal network -
this worked fine.

On 1.5, i get the following error, immediatly on startup - for the same
VM configuration as before.
The error happens *only* for VM's configured with intnet.



VirtualBox SDL GUI 1.5.51_OSE built Oct  4 2007 10:15:44

!!Assertion Failed!!
Expression: <none>
Location  :
..\vbox\src\VBox\VMM\PDMDevice.cpp(910) pdmR3DevInit
Failed to construct 'pcnet'/1! VERR_NOT_IMPLEMENTED (-12) - The request
function is not implemented.




The vm configuration:
Name:            fc6_sql_server_I
Guest OS:        Linux 2.6
UUID:            046f1380-0b07-4829-a96b-e1b9f81ee523
Config file:
..\.VirtualBox\Machines\fc6_sql_server_I\fc6_sql_server_I
.xml
Memory size:     1024MB
VRAM size:       16MB
Boot menu mode:  message and menu
ACPI:            on
IOAPIC:          off
Time offset:     0 ms
Hardw. virt.ext: off
State:           aborted (since 2007-10-05T14:14:44.578000000)
Monitor count:   1
Floppy:          empty
Primary master:  ..\.VirtualBox\VDI\FC6_SQL_server_I.vdi (UUID: a0c141ca-f
d37-4bff-9592-249c5822abdb)
DVD:             Host drive D:
NIC 1:           MAC: 08002778EA48, Attachment: NAT, Cable connected: on,
Trace: off (file: <NULL>), Type: Am79C973, Reported speed: 100 Mbps
NIC 2:           MAC: 080027032187, Attachment: Internal Network
'sql_intnet', Cable connected: on, Trace: off (file: <NULL>), Type: Am79C973, Reported
speed: 100 Mbps
NIC 3:           disabled
NIC 4:           disabled
UART 1:          disabled
UART 2:          disabled
Audio:           disabled (Driver: Unknown)
Clipboard Mode:  disabled
Shared folders:  <none>

Guest:

Configured memory balloon size:      0 MB
Statistics update:                   disabled





Is there anything i am missing?
Thanks so much,
:)
Micha.




More information about the vbox-dev mailing list